MENIU

Sebastian Vettel a fost cel mai rapid pilot de Formula 1, în 2009

Foto: timesonline.co.uk

Deşi campion mondial, Jenson Button a fost abia al treilea ca rapiditate, în topul întocmit pe baya celor mai buni timpi pe tur de circuit.

În sezonul 2009 al Formulei 1, echipa Brawn GP a câştigat titlul mondial atât la constructori cât şi la piloţi, însă a rămas o secţiune importantă neadjudecată de team-ul britanic.

Astfel, secţiunea "cel mai rapid pilot" din acest an a fost câştigată de tânărul pilot german Sebastian Vettel, de la Red Bull, el fiind prezentat pe site-ul oficial al competiţiei drept câştigătorul premiului "DHL Fastest Lap", acordat celui care obţine de cele mai multe ori cel mai bun timp pe turul de circuit in timpul curselor (CMRT).

Pilotul german a reuşit această performanţă la Silverstone, Spa-Francorchamps şi Abu Dhabi, fiind la egalitate cu coechipierul său Mark Webber. Cu toate acestea, Vettel a fost declarat câştigator, pentru că a obtinut mai multe locuri 2 în acest gen de clasament.

Cei doi sunt urmaţi de Jenson Button, Rubens Barrichello (ambii Brawn GP) şi Fernando Alonso (Renault). Au mai punctat, în ordine, Nico Rosberg, Jarno Trulli, Felipe Massa, Timo Glock şi Adrian Sutil