MENIU

Scurtmetraje internaţionale despre dragoste şi sex, la Future Shorts

Foto: tehnopol.ro

Scurtmetraje internaţionale despre dragoste şi sex şi un after-party cu dj-ul Electric Brother se numără printre evenimentele din februarie ale festivalului lunar Future Shorts, programat vineri, de la ora 20.00, la Teatrul Naţional din Bucureşti. Anunţul a fost făcut de Asociaţia Oricum.

Pe lângă filmele tematice, a putut fi vizionată pelicula suedeză câştigătoare la festivalul Sundance 2009, "Lies", regizată de Jonas Odell, în care se împletesc trei poveşti adevărate despre minciună. Spectatorii au fost invitaţi, de asemenea, la scurtmetrajul “Zhanxiou Village”, al chinezului Kaige Chen, peliculă recompensată cu mai multe premii la festivalurile internaţionale de gen, care aruncă o privire emoţionantă înspre descoperirea filmului de către un tânăr neobişnuit.

După vizionarea filmelor, Future Shorts a continuat cu o petrecere animată de Electric Brother, artist cu influenţe muzicale din muzica tradiţională, clasică, jazz rock şi dub. Electric Brother a compus piese pentru coloana sonoră a mai multor filme de scurt şi lung metraj, printre care "Marfa şi banii" sau "Furia".

Biletele pentru evenimentul găzduit de Teatrul Naţional costă 20 de lei.

Lansat în Marea Britanie în 2003 şi răspândit în scurt timp în peste 30 de ţări, Future Shorts s-a impus ca alternativa lunară la festivalele tradiţionale de film anuale. Festivalul dă şansa producătorilor de film să îşi expună lucrările la nivel internaţional, în cadrul celei mai mari platforme de promovare a scurtmetrajelor din întreaga lume. În România, festivalul are loc la Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Timişoara.