MENIU

Scumpirea alimentelor, un subiect controversat

Foto: oron.ro

Veşti contradictorii privind scumpirea alimentelor pe fondul secetei prognozate vara aceasta. În timp ce unii producători anunţă creşteri ale preţurilor cu până la 30%, alţii susţin că nu există niciun motiv pentru o astfel de scumpire. Şi ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu a dat asigurări că în ciuda secetei, preţul pâinii nu va creşte.

Cele mai pesimiste prognoze aparţin sindicatelor din agricultură. Preşedintele Federaţiei Agrostar, Ştefan Nicolae apreciază că seceta anunţată pentru sudul, estul şi vestul ţării va aduce scumpiri de până la 30%.

Patronatele din industria cărnii nu întrevăd însă nicio scumpire de proporţii. "E vorba de câteva procente, neglijabil, dar de aici până la a vorbi de un dezastru din cauza secetei e cale lungă", a declarat preşedintele Asociaţiei Cărnii, Sorin Minea.

Chiar şi în eventualitatea unei recolte slabe, sindicatele din industria alimentară spun că avem suficiente resurse interne. Şi ministrul Agriculturii a declarat zilele trecute că pâinea şi produsele alimentare nu se vor scumpi din cauza secetei.