MENIU

Scrisoarea unui magnat către Moş Crăciun: Cele mai scumpe lucruri din lume

Goldvish Le Millions
Vatu Vara
<descriere>
Ecosse Moto Works’ Limited Edition Titanium
Bugatti Veyron 16.4
Luvaglio
Airbus 340-600
Sigma SF-99

Dacă în preajma sărbătorilor ne chinuim să găsim cele mai bune cadouri pentru cei dragi, foarte puţini se preocupă să le găsească pe cele mai scumpe (mai ales pe criză). REALITATEA.NET vă prezintă o listă cu \"excentrităţi\" care vă pot goli nu numai portofelul, dar şi conturile din bancă.

Lista nu are o anumită ordine şi nu nici nu este reprezentat un clasament. Obiectele prezente pot fi considerate cele mai scumpe din categoria lor, dar nu putem spune cu siguranţă, că undeva în lume, un magnat nu a comandat de curând ceva mai scump. Dacă aveţi informaţii şi cu alte bunuri care se vând la preţuri ridicole, nu ezitaţi să le puneţi la comentarii. Dacă se vor aduna destule, vor fi integrate într-un nou top.

1. Cea mai scumpă motocicletă

Ecosse Moto Works’ Limited Edition Titanium vine cu un preţ rezonabil de 275.000 de dolari. Construită pe un şasiu din titanium şi cu piese construite manual, această motocicletă este doar pentru excentrici. Ecosse Moto Works’ Limited Edition este fabricată într-o ediţie limitată.

2. Cea mai scumpă maşină

Bugatti Veyron 16.4 este ultima ediţie care a ieşit din fabrica Volkswagen, având un preţ de 1.192.000 de dolari. Germanii cheltuiesc peste cinci milioane de dolari în producţia fiecărei maşini, din 2008 fiind construite doar 200 de bucăţi.

3. Cel mai scump telefon

Goldvish Le Millions este un telefon construit într-o ediţie limitată de 100 de bucăţi, de o companie suedeză. Carcasa este aur galben, roşu şi galben, fiind încrustată cu diamante. Partea din spate este acoperită cu piele de crocodil. Dacă nu aveţi ce face cu 1,43 milioane de dolari, acesta este telefonul pentru dumneavoastră.

4. Cel mai scump laptop

Luvaglio London produce cel mai scump laptop din lume. La preţul de un milion de dolari nici măcar nu se cunoaşte configuraţia hardware. Acest laptop poate fi achiziţionat doar în urma unui interviu şi programări.

5. Cel mai scump avion privat

Airbus 340-600 l-a costat pe prinţul Alwaleed bin Talal, din Arabia Saudită, 319 milioane de dolari, din care 119 milioane au fost cheltuite doar pentru aranjarea interiorului în ton cu ţara prinţului. Airbus crede că ar putea vinde în jur de cinci bucăţi în viitor.

6. Cel mai scump yacht

În acest domeniu nu există producţie de masă, de cele mai multe ori fiind vorba de unicate. Aşa este şi în cazul yachtului proiectat de Phillipe Starck, Sigma SF-99, care a costat circa 300 de milioane de dolari, preţu exact fiind ţinut secret. Cumpărătorul este un magnat puţin cunoscut, Andrey Melnichenko.

7. Cea mai scumpă insulă privată

Vatu Vara din arhipelagul Fiji este de vânzare pentru doar 40 de milioane de dolari, criza economică micşorând considerabil preţul micului paradis din Pacific.

8. Cel mai scump bikini din lume

La un preţ de 30 de milioane de dolari, doamnele vor fi tentate să îl poarte până la sfârşitul vieţii, dar s-ar putea să fie deranjate de diamantele care adună 150 de carate în montură de diamant. Dacă este incomod, fotomodelul care prezintă această piesă de lenjerie intimp nu pare să fie deranjată.