MENIU

Schimbările climatice omoară cei mai importanţi corali din lume

Foto: wordpress.com

Schimbările climatice ar putea şterge de pe faţa Pământului, până la sfârşitul secolului, cea mai importantă regiune de corali din lume, potrivit WWF.

Creşterea temperaturii apelor, nivelul mării şi aciditatea ameninţă să distrugă Triunghiul Coralilor din Asia de sud-est, o regiune echivalentă în ocean cu pădurile tropicale din Amazon, se arată în raportul WWF.

Colapsul coralilor ar reduce producţia de hrană din zonă cu peste 80% şi va pune în pericol viaţa a peste 100 de milioane de oameni, forţându-i pe mulţi să se mute din satele de pe coaste.

"Dacă nu facem nimic, recifele vor dispărea până la sfâşitul acestui secol şi impactul asupra vieţii oamenilor va fi semnificativ", a declarat Lida Pet Soede, liderul WWF Coral Triangle Initiative Network.

"Unele dintre zonele din Triunghiul Coralilor sunt extrem de importante pentru peşti. Tonul şi ţestoasele care şi-au depus ouă în Triunghi până acum nu vor mai avea o nouă generaţie", a mai spus Soede.

Pentru a salva Triunghiul Coralilor, ţările vor trebui să reducă drastic emisiile de dioxid de carbon, când se vor aduna în decembrie pentru un nou protocol climatic, la Copenhaga.

Reducerea cu 80% sub nivelul din 1990 până în anul 2050 va fi obligatorie pentru a putea scăpa de cele mai rele efecte în regiune, casa a peste jumătate din recifele de corali din lume.