Scandal la CNA: Şedinţa de joi s-a lăsat cu ţipete, invective şi acuzaţii de partizanat politic
Acuzaţii şi replici dure la şedinţa CNA, între membrii săi. Potrivit NewsIn, scandalul a pornit după ce Constantin Duţu a acuzat-o pe Narcisa Iorga de politizarea instituţiei. În replică, aceasta i-a reproşat fostului membru al PRM că i-a montat pe parlamentarii liberali împotriva ei.
Şedinţa de joi a CNA a devenit tensionată, doi dintre membrii Consiliului, Constantin Duţu şi Narcisa Iorga s-au luat la ceartă. Duţu a acuzat-o pe Iorga de politizarea instituţiei, aceasta reproşându-i fostului membru al PRM că i-a montat pe parlamentarii PNL contra ei.
\"Să-ţi fie ruşine pentru ce ai făcut de când ai venit aici, aţi politizat totul\", a acuzat Constantin Duţu, care a ţinut să precizeze jurnaliştilor că nu este membru al niciunui partid, fiind reprezentantul Senatului la CNA. În replică, Narcisa Iorga i-a reproşat lui Duţu apartenenţa trecută la PRM: \"Sunteţi în continuare un politruc\", au fost cuvintele acesteia, moment în care tonul disputei a devenit vehement.
Schimbul de replici a continuat \"Nu vă e ruşine, otravă nenorocită, aţi spurcat colectivul de când aţi venit aici\", i s-a adresat Duţu. \"Nu am nevoie de susţinerea dumneavoastră, aţi pus parlamentarii de la PNL împotriva mea.V-am stricat interesele?\", a venit replica Narcisei Iorga.
Disputa a fost aplanată de alţi doi membri ai CNA, care l-au rugat pe Constantin Duţu să iasă din sală alături de ei. De altfel, miercuri, Narcisa Iorga a fost acuzată de o fostă colaboratoare a OTV că ar fi primit mită de la postul de televiziune un laptop. Iorga a negat incidentul. Tot miercuri, liberalii au cerut să fie lămurite informaţiile vehiculate în ultimele zile cu privire la implicarea acesteia în campania electorală a lui Traian Băsescu. Iorga a respins însă şi această acuzaţie.
Narcisa Iorga, propunerea şefului statului pentru postul de titular la CNA, a fost validată de Parlament pe 23 septembrie 2008. Potrivit legislaţiei, durata mandatului membrilor Consiliului este de 6 ani, iar numirea acestora se face eşalonat, în funcţie de expirarea mandatului. În cazul în care un loc în Consiliu devine vacant înaintea expirării mandatului, acesta va fi ocupat de supleant până la expirarea mandatului iniţial de 6 ani.