MENIU

Sarkozy, Rachida Dati şi Michele Alliot-Marie au fost ameninţaţi cu moartea

Foto: tehnopol.ro

Parchetul antiterorist de la Paris a lansat o anchetă privind scrisorile primite de mai mulţi parlamentari, care conţineau ameninţări cu moartea vizându-i, printre alţii, pe preşedintele Nicolas Sarkozy şi pe mai mulţi membri ai Guvernului, relatează AFP.

Ancheta a fost lansată în luna februarie de divizia antiteroristă a Parchetului din Paris, au anunţat marţi surse judiciare.

Mai mulţi parlamentari din sud-vestul Franţei, membri ai UMP, partidul aflat la putere, au primit în ultimele săptămâni scrisori care conţineau ameninţări cu moartea şi gloanţe, al căror text făcea referire la preşedintele Sarkozy, la ministrul justiţiei Rachida Dati şi la cel de interne Michele Alliot-Marie.

Fostul premier Alain Juppe a primit o scrisoare similară luni şi a depus plângere la poliţie, a anunţat biroul său.

Potrivit cotidianul regional Sud Ouest, această scrisoare are 20 de rânduri şi îi vizează şi pe Sarkozy şi pe cei doi miniştri. "Scrisoarea de ameninţare era însoţită de un glonţ de nouă milimetri", a anunţat o sursă din Parchetul de la Bordeaux.

"Magistraţii însărcinaţi cu ancheta trebuie să stabilească dacă pot fi făcute apropiere între aceste scrisori", a subliniat aceeaşi sursă.