MENIU

Şarapova, la primul trofeu după un an şi jumătate

Foto: dani-hellgaming.com

Maria Şarapova a câştigat turneul de la Tokyo, după ce adversara sa din finală, Jelena Jankovici a abandonat din cauza unei accidentări. Pentru trofeul obţinut în Japonia, rusoaica va încasa un cec de 350.000 de dolari.

Turneul de la Tokyo, dotat cu premii totale în valoarea de 2.000.000 de dolari, a fost cu noroc pentru Maria Şarapova care a întâlnit-o în finală pe Jelena Jankovici.

Sârboica a început în forţă şi a câştigat primele două game-uri, dar Şarapova a revenit şi şi-a adjudecat următoarele cinci game-uri. Jankovinci a abandonat însă din cauza unei accidentări la mână, iar trofeul i-a revenit rusoaicei, care a bifat al 20-lea titlu din carieră.

"Am încercat să joc până la capăt , în special pentru public, dar din păcate nu am putut, durerea era din ce în ce mai mare", a declarat Jankovici.

Trofeul din capitala Japoniei este primul câştigat de Sharapova după revenirea pe circuit. Sharapova a stat departe de terenul de tenis între august 2008 şi mai 2009 din cauza problemelor de la umărul drept. Rusoaica se află acum pe locul 25, dar va mai urca în clasamentul mondial graţie rezultatului din turneul de la Tokyo.

"E minunat să redescoperi acea adrenalină, să te întorci după o perioadă în care ai stat departe gândindu-te că poate nu o să mai joci niciodată tenis. E grozav să câştig din nou trofee", a spus Şarapova.

Înainte de trofeul de la Tokyo, Şarapova a câştigat ultimul titlu în aprilie 2008, la Amelia Island.