MENIU

Şapte furturi din bancomate comise de o singură grupare de hoţi

FOTO: RTV
Hoţii intră prin pod sau sparg pereţii clădirilor. Apoi decupează bancomatele cu flexul ca să ajungă la bani.

Şapte cazuri de furturi din bancomate comise în mai multe oraşe au fost preluate de Parchetul General, pentru că se bănuieşte că este vorba despre aceeaşi grupare de hoţi. Poliţia din judeţele unde s-au dat loviturile nu a reuşit să identifice suspecţii, astfel că informaţiile adunate de fiecare inspectorat în parte au ajuns la procurorii de la Bucureşti, într-un singur dosar.

Jafurile au în comun faptul că bancomatele sunt amplasate în interiorul unor magazine, frizerii şi tot felul de alte spaţii decât în bănci. Hoţii intră prin pod sau sparg pereţii clădirilor. Apoi decupează bancomatele cu flexul ca să ajungă la bani.

În toamna anului trecut, autori rămaşi încă neidentificaţi, au intrat prin efracţie, în oraşul Deva, într-un magazin de mobilă şi, după ce au decuplat sistemul de alarma, au încercat să taie bancomatul cu flexul. Din motive necunoscute s-au oprit şi au fugit.

În Alba, mai mult indivizi au pătruns pe uşa din spatele unui magazin, unde se afla un bancomat şi au procedat ca la carte. Mai întâi au tăiat firele de la curent şi de la telefon, apoi au decuplat alarma. Greul a venit când hoţii au încercat să desfacă uşa bancomatului cu o ranga. Cei 150000 de lei care se aflau în bancomat au rămas în siguranţă.

În seara zilei de 1 decembrie 2008, la Focşani, mai multi hoţi au încercat să spargă un bancomat, numai că nu au reuşit. Au alertat echipele de securitate care au ajuns la faţa locului în foarte scurt timp, iar hoţii au scăpat cu fuga.

În alte patru cazuri hoţii au ajuns la banii aflaţi în bancomate.
Procurorii secţiei urmărire penală şi criminalistică din Parchetul General cred că este vorba despre o bandă organizată, care şi-a testat metodele pentru a se perfecţiona. Deocamdată au fost reţinuţi doi suspecţi, dar anchetatorii sunt pe urmele unei întregi reţele. 

Mai multe articole despre:
hoţi bancă jaf bancomate magazin