MENIU

Şapte din zece români se tem că nu vor mai putea plăti ratele sau chiria

Foto: www.marykatejohnson.com

Criza economică acutizează temerile românilor. O treime dintre ei se tem că îşi vor pierde locurile de muncă iar 7 din 10 sunt îngrijoraţi că nu îşi vor mai putea plăti ratele la bancă sau chiria, potrivit unui studiu realizat firmei de cercetare Synovate.

Potrivit studiului, 70% dintre români spun că le e frică de faptul că nu vor mai avea cu ce să îşi plătească ipoteca sau chiria iar 32% se tem să nu rămână şomeri. Asta nu înseamnă neapărat că românii au devenit mai economi. Este adevărat că 20% dintre ei au renunţat la televizoare cu plasmă, frigidere sau maşini de spălat de ultimă generaţie.

Însă când vine vorba de mâncare românii fac mai greu compromisuri. 83% dintre cei intervievaţi au spus că intenţionează să folosească aceleaşi produse alimentare şi să cheltuiască la fel de mult pe lactate, sucuri sau detergenţi. Frica de a nu mai putea merge în vacanţe scumpe a cuprins doar un român din 10.

În comparaţie cu ceilalţi europeni, românii sunt mult mai optimişti privind situaţia economică în viitor, jumătate dintre cei intervievaţi fiind de părere că "economia trece printr-o pasă mai proastă, dar îşi va reveni repede".

Cei mai pesimişti la nivel global s-au dovedit a fi britanicii, americanii, belgienii şi francezii. Studiul a fost realizat în noiembrie anul trecut pe un eşantion de 11.500 de persoane din 18 ţări.

Mai multe articole despre:
economie locuri de muncă criză recesiune