MENIU

Sanitas Maramureş ameninţă că deschide conflictul de muncă la Spitalul de Urgenţă din Baia Mare

Foto: wordpress.com

Sindicaliştii Sanitas Maramureş sunt hotărâţi să deschidă conflictul de muncă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, pentru că nu şi-au primit integral salariile pe luna decembrie.

Liderul Sanitas Baia Mare, Ionică Pop, a declarat că angajaţii unităţii spitaliceşti aşteaptă ca până în 20 februarie să-şi primească toate drepturile băneşti pe luna decembrie, dar şi pe luna ianuarie, în caz contrar vor deschide conflictul de muncă.

Sindicaliştii Sanitas spun că la Spitalul Judeţean din Baia Mare salariile au fost acordate pe luna decembrie în proporţie de 80%, iar angajaţii nu şi-au primit nici tichetele de masă.

"Avem o înţelegere cu conducerea spitalului ca până în 20 februarie să acorde salariaţilor toate drepturile inclusiv din luna ianuarie. În caz contrar, există posibilitatea să declanşăm conflictul de muncă, pentru că angajaţii sunt foarte nemulţumiţi", a afirmat liderul Sanitas Baia Mare, Ionică Pop.

Probleme cu acordarea salariilor sunt şi la alte unităţi spitaliceşti din judeţ. Astfel, angajaţii spitalului din Cavnic au primit doar 80 % din salariul pe decembrie, iar la Borşa, personalul a fost plătit pe luna decembrie doar în proporţie de 40 %. De asemenea, nu au fost acordate tichetele de masă nici la spitalele din Baia Sprie şi Sighetu Marmaţiei.