MENIU

Sandu: Dacă aş fi jucător şi mi s-ar impune o astfel de măsură, aş face grevă generală!

Mircea sandu nu este de acord cu decizia C.Ex al FRF

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a surpins pe toată lumea luni seară declarând că decizia Comitetului Executiv al FRF potrivit căreia cluburile pot reduce unilateral salariile jucătorilor cu cel mult 50%, nu are valoare.

\"Pe mine nu m-a consultat nimeni, nici nu ştiu dacă a fost pe ordinea de zi. Nu e o greşeală pentru că din punctul meu de vedere această decizie nu există. E nefondată. Comitetul executiv nu are atribuţii în acest sens. Dacă azi aş fi jucător şi mi s-ar impune o astfel de măsură, mâine sunt în grevă generală. Eu cred că s-a făcut ceva în pripă azi ceea ce duce la o escaladare a unui nou scandal în fotbalul românesc, exact ceea ce nu aveam nevoie în acest moment. Eu am înţeles că se aşteaptă un punct de vedere al direcţiei juridice. Nu e o decizie finală. Oricum, eu cred că trebuia consultat premergător departamentul juridic. Credeam că se face înainte o analiză, o întâlnire a părţilor în prealabil. Liga are o autonomie în desfăşurarea activităţii de fotbal la Liga I, deţine organele de jurisdicţie în cazuri de disciplină etc. E singura instituţie care poate lua o decizie în acest sens. Adunarea generală a Ligii să pună pe ordinea de zi această problemă şi să se voteze\", a declarat Mircea Sandu.

La propunerea Ligii Profesioniste de Fotbal, membrii Comitetului Executiv al FRF au fost de acord să asocieze criza economică, ce se manifestă la nivel naţional şi mondial, cu situaţia de forţă majoră. În atare condiţii, s-a decis ca toate cluburile din România, indiferent de nivelul la care activează, să aibă posibilitatea de a reduce unilateral drepturile financiare cuvenite jucătorilor cu cel mult 50%, pentru o perioadă maximă de un an (21 decembrie 2009 - 21 decembrie 2010).