MENIU

Salon du Livre 2010, amânat cu o săptămână

Foto: zoom.rsr.ch

Salonul de carte de la Paris se va desfăşura în 2010 în perioada 26-31 martie, cu o săptămână mai târziu decât în ceilalţi ani, pentru a nu se suprapune cu festivalul Foire de Bologne, anunţă livreshebdo.fr.

La cererea editorilor de carte pentru copii, organizatorii salonului parizian, Reed Expositions şi SNE, au decis să evite desfăşurarea manifestării în aceeaşi perioadă cu Foire de Bologne, care va avea loc între 22 şi 25 martie 2010. Târgul de la Bologna este una dintre manifestările majore dedicate literaturii pentru copii.

Salon du Livre, creat în 1991 de Sindicatul Naţional al Editorilor (SEN), are loc la Paris, în fiecare an, în luna martie. Prima ediţie a fost organizată la  Grand Palais, iar din 1992 se desfăşoară la Porte de Versailles, într-un spaţiu de aproximativ 50.000 mp. Salonul de carte găzduieşte între 1.000 şi 1.200 de standuri de carte.

Salon du Livre, care va serba cea de-a 30-a ediţie, nu va avea niciun invitat de onoare anul viitor, dar va celebra toţi scriitorii, de limbă franceză sau nu. Pe plan cultural, ediţia 2010 se va concentra pe oralitatea operelor literare, cu lecturi publice şi spectacole de comedie.
Mai multe articole despre:
festival carte literatură