MENIU

Salariile mici nu îi încurajează pe medicii care vor să intre în sistem

Foto: RTV

Salarii mici, aparatură medicală învechită sunt doar câteva dintre motivele care îi îndepărtează pe medici de sistemul medical. De exemplu, în judeţul Vrancea, Ministerul Sănătăţii a scos la concurs peste 50 de locuri, însă doar un medic s-a înscris până acum. Până în prezent, doar 341 de candidaţi s-au înscris pe cele aproape 2.000 de posturi deblocate de Ministerul Sănătăţii pentru spitale.

Din cele peste 50 de posturi scoase la concurs pentru judeţul Vrancea, cele mai multe sunt la Spitalul Judeţean "Sf. Pantelimon". La spitalele din Adjud au fost scoase la concurs şase posturi, la Mărăşeşti, patru, iar la Panciu, două posturi.

Acelaşi lucru se întâmplă şi în spitalele din Vaslui. Doar nouă persoane s-au înscris la concursul pentru cele 91 de posturi vacante din sistemul sanitar din judeţ. "Ne descurcăm foarte greu, facem eforturi deosebite. Nu avem medic la Huşi, nu avem medic la Murgeni, nu avem medic la Negreşti", a declarat Dan Filibiu, director SAJ Vaslui. În cele şapte spitale din judeţul Vaslui, niciun medic specialist sau rezident nu a fost interesat pentru psihiatrie, chirurgie pediatrică, reanimare, medicină de laborator sau radiologie.

La Braşov nu s-a înscris niciun medic pe cele nouă locuri libere la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Toţi medicii care s-au înscris la concurs vor susţine examenul, de ocupare a unui post în perioada 25 martie - 6 aprilie.