MENIU

Salariaţii din sectorul privat vânează bonusurile de la stat

Foto: standard.ro

Legea unitară de salarizare permite păstrarea salariilor foarte mari în sectorul bugetar, ceea ce ar putea duce la migraţia angajaţilor din sectorul privat către instituţiile publice, susţin reprezentanţii patronilor şi ai consultanţilor pe resurse umane.

Aceştia atrag atenţia că,  începând de anul viitor, statul va începe să opereze concedieri, din cauza încasărilor reduse la buget. Pe de altă parte, surse guvernamentale au declarat pentru Business Standard că unele categorii de bugetari fac presiuni în discuţiile de la Ministerul Muncii, pentru a se regăsi pe treptele cele mai înalte în grilă, cu salarii foarte mari.

Reprezentanţii Guvernului Privat, prezenţi la dezbaterea despre piaţa muncii, au ridicat problema salariilor în sectorul de stat, care sunt, în unele instituţii, mai mari decât cele pe care îşi permit patronii să le ofere. În condiţiile în care, şi prin legea salarizării unitare, salariile foarte mari de la stat se menţin la aceleaşi valori de până acum, fără a fi diminuate, patronii se simt frustraţi de faptul că nu le pot oferi salarii la fel de mari propriilor angajaţi şi se tem de migraţia acestora către instituţiile publice.

"Mie mi-au plecat doi angajaţi la Ministerul Transporturilor, unde primesc salarii mai mari, o grămadă de sporuri şi au siguranţa locului de muncă. Pentru că, dacă la mine nu făceau treabă, îi dădeam afară. La stat, merge oricum", a declarat pentru Business Standard directorul general al Oriflame, Monica Tatoiu. Citeşte mai mult în Business Standard

Mai multe articole despre:
Monica Tatoiu bonusuri legea unică