MENIU

Salariaţii din Ministerul de Finanţe au milioane de euro pentru prime de vacanţă

foto: NewsIN
Pogea: Este o sumă stipulată prin lege

Dacă tot e criză, salariaţii din Ministerul de Finanţe au 13,3 milioane euro pentru prime de vacanţă. După negocierile cu sindicatele, ministrul Gheorghe Pogea a explicat că suma este stipulată în Legea bugetului. Secretarul general al Finanţelor susţine şi el că asemenea prime iau toţi bugetarii. Ministrul Educaţiei îl contrazice.

Gheorghe Pogea a explicat că, după negocierile cu sindicatele, în legea bugetului de stat s-au păstrat la capitolul cheltuieli bugetare primele de vacanţă şi plata orelor suplimentare. Şi nu ar fi o cheltuială prea mare.

"13,3 milioane de euro pare o cifră mare, şi aşa si este, dar repartizată la 33.000 de persoane pentru toţi angajaţii MFP - asta însemnând cele 42 de judeţe, Administraţia Naţională a Vămilor, Garda Financiară, Comisia Naţională de Prognoză - înseamnă un salariu, iar media, dacă faceţi împărţirea, este în jur de 380 - 390 (euro)", a spus Pogea.

"Categoric este o sumă mare, aceasta este o sumă stipulată prin lege, pentru toţi angajaţii, şi MFP nu face notă distinctă de acest lucru", a adăugat el.

Tema a fost discutată şi în emisiunea Realitatea te priveşte. Secretarul general al Ministerului de Finanţe şi ministrul Educaţiei au, însă, informaţii diferite despre bugetarii care beneficiază de prime de vacanţă.

Ioan Nicolescu, secretarul general al Ministerului de Finanţe, spune că toţi bugetarii primesc prime de vacanţă.

"Din păcate nu se întâmplă lucrul acesta şi vă mărturisesc sincer că mi-aş dori să se acorde şi profesorilor prime de vacanţă", a replicat Ecaterina Andronescu.

Ministrul Pogea a revenit cu explicaţii la o ediţie specială Realitatea TV.  "Dumneaei (Ecaterina Andronescu, n.r.) are dreptate, nu a dat. Dar cei care au dat în judecată că nu au respectat contractul de muncă, au câştigat", a mai spus Pogea.