MENIU

Sabău: Gloria Bistriţa a meritat punctul obţinut împotriva campioanei CFR Cluj

Foto: NewsIn

Tehnicianul Gloriei Bistriţa, Ioan Ovidiu Sabău, a declarat, vineri, după remiza cu CFR Cluj, scor 2-2, că rezultatul înregistrat pe tabelă este unul echitabil, deoarece şi elevii săi au ratat numeroase ocazii de-a lungul celor 90 de minute.

"A fost un joc destul de greu pentru noi fiindcă nu suntem într-o poziţie bună în clasament. Am obţinut un punct foarte mare, dar am avut un joc echilibrat în faţa echipei campioane. Jucătorii mei s-au descurcat foarte bine, este un rezultat meritat. CFR a pierdut două puncte în ultimele secunde şi probabil de aceea a apărut aceea iritaţie după finalul meciului când a fost o îmbrânceală. Chiar dacă nu a învins azi, CFR mai are şanse la titlul de campioană, dispune de un lot valoros", a spus Sabău.

Acesta a motivat şi incidentul de la finalul jocului, atunci când mai mulţi jucători ai gazdelor au intrat în conflict cu bistriţenii cărora le-au reproşat pe un ton dur că au fost lipsiţi de fair-play la accidentarea lui Tony dinainte de golul egalizator. "Din cauza stresului, fiecare şi-a arătat muşchii. Se mai întâmplă astfel de momente, probabil şi oboseala şi-a spus cuvântul în acest caz", a afirmat antrenorul, fiind completat de preşedintele Jean Pădureanu: "Tony i-a acuzat pe ai noştri că nu au dat mingea afară, dar ei i-au spus că a simulat. A venit apoi Stăncioiu nervos şi au avut loc nişte îmbrânceli, dar nu a fost nimic serios".

La finalul partidei, preşedintele Jean Pădureanu a anunţat că Sabău nu a fost contactat de nimeni pentru a părăsi Gloria Bistriţa şi mai are un an de contract, în timp ce tehnicianul susţine că înţelegerea sa se întinde doar până la finalul sezonului. "Sunt numai miniciuni când se spune că Sabău va merge la Rapid, cineva încearcă să ne destabilizeze. El mai are contract cu noi până în 2010 chiar dacă la vară vom mai vedea ce va fi, dar din ce am văzut eu, ar vrea să mai rămână", a precizat oficialul bistriţean, contrazis chiar de fostul internaţional român: "Informaţiile conform cărora voi ajunge la Rapid au făcut rău echipei, nu sunt adevărate. Mai am contract până în vară cu Bistriţa, probabil domnul Pădureanu mi-a făcut o ofertă de prelungire. Nu ştiu dacă rămân şi din sezonul viitor, vom vedea dacă se va investi în echipă, dacă vor fi condiţii pentru a continua".

Atacantul Dorel Zaharia este mulţumit de rezutatul final şi spune că Gloria venise la Cluj pentru a câştiga toate cele trei puncte puse în joc. "Este un rezultat echitabil, şi noi am avut multe ocazii, am dat o dată şi mingea în bară, am avut şi un penalty. Puteam să obţinem mai mult dacă rămâneam cu avantaj la pauză, veniserăm aici să câştigăm", a spus acesta.

În altă ordine de idei, Ioan Ovidiu Sabău şi-a exprimat dorinţa ca noul selecţioner al echipei naţionale să fie colegul său de generaţie, Gheorghe Hagi. "Mi-aş dori foarte mult să vină Hagi la naţională, mă gândesc însă cu groază pentru că, dacă nu ar avea rezultate, ar putea fi tratat încă o dată ca ultimul om. Este un om deosebit care munceşte foarte mult, un om care ştie să reconstruiască şi poate să reconstruiască naţionala cu tineri, nu mulţi, dar talentaţi", a conchis tehnicianul.

Campioana CFR Cluj a remizat, vineri, scor 2-2, cu Gloria Bistriţa, la capătul unui joc în care a ratat un penalty pe final şi a fost egalată în ultimul minut de joc.