MENIU

S. Oprescu: Trăim într-o Românie conflictuală, în care partidele au pus copita politicului peste orice

Foto: worldpress.com
S. Oprescu: Oamenii sunt daţi afară pentru că nu au carnetul de partid la culoarea celui care a rămas

Trăim într-o Românie a conflictului între instituţii cu instituţii, instituţii cu cetăţeni, cetăţeni cu cetăţeni, şi asta pentru că partidele politice şi-au depăşit, se pare, propriile limitele, a acuzat candidatul independent la preşedinţie, Sorin Oprescu. Mai mult, spune independentul, "partidele politice au pus copita politicului peste orice".

"Trăim într-o stare de conflict general, într-o stare de conflict între instituţiile statului, instituţie cu instituţie, instituţie cu cetăţean, cetăţean cu cetăţean, şi asta din cauza depăşirii limitelor pe care trebuie să le respecte partidele, în special conducerea lor", a spus Sorin Oprescu.

În opinia independentului, am ajuns în această situaţie pentru că, de-a lungul anilor, "conducerile partidelor, sprijinite de grupuri de interese la vârf, s-au făcut să uite de masa celorlalţi membri de partid, iar partidele politice au adus copita politicului peste orice: justiţie, învăţământ, sănătate, peste celelalte sisteme ale statului".

Mai mult, spune Oprescu, am ajuns în faza în care, dacă un partid din alianţă pleacă de la putere sau este dat afară de la putere, a doua zi, 25.000 de locuri de muncă rămân goale. "Oamenii sunt daţi afară pentru că nu au carnetul de partid la culoarea celui care a rămas", spune prezidenţiabilul.

"Este nevoie de independenţi", continuă Oprescu, şi asta pentru că aceştia "nu au butoane şi nu au stăpâni".

"Domeniile de activitate trebuie să fie aduse la normalitate de oameni care sunt profesionişti ai sistemului, care trebuie să fie susţinuţi de o majoritate parlamentară solidă", a încheiat Oprescu.