MENIU

Ş. Mihăilescu: Sunt nevinovat. Votul senatorilor a fost unul politic

Foto: evz.ro

"Sunt absolut nevinovat. Faptele de care sunt incriminat nu există şi Senatul ar fi fost o instanţă care ar fi putut, dacă m-ar fi ascultat, să discute în cunoştinţă de cauză. Nu s-a dorit acest lucru, nu e prima încercare. Şi la comisie s-a încercat un vot fără mine", a spus Şerban Mihăilescu, la Realitatea FM.

Plenul Senatului a avizat, miercuri, favorabil, cu 77 de voturi "pentru" şi 29 de voturi "împotrivă", cererea de începere a urmăririi penale a senatorului PSD Şerban Mihăilescu, două voturi fiind anulate.

Pe 19 martie 2009, Comisia juridică a Senatului nu a reuşit, în lipsa voturilor necesare, să acorde niciun vot pentru începerea urmăririi penale a lui Şerban Mihăilescu, astfel că raportul senatorilor jurişti nu conţine vreo recomandare, iar plenul va fi cel care decide în cazul senatorului PSD.

DNA a cerut Senatului, pe 31 iulie 2008, începerea urmăririi penale a senatorului PSD Şerban Mihăilescu pentru infracţiunea de primire de foloase necuvenite şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Ascultă interviul Realitatea FM