MENIU

S-a schimbat "schimbarea"! Rămân 5 jucători români la fiecare meci! Vezi toate deciziile CEX al FRF de luni

Foto: NewsIn

Comitetul Executiv al FRF a ales luni ca regula privind numărul de jucători români de pe foaia de joc să fie păstrată la fel ca până acum, astfel încât formaţiile trebuie să aibă minim 5 români la fiecare meci. Iniţial, CEx a decis ca începând cu sezonul 2009-2010 cluburile din Liga I să înscrie în raportul de joc al fiecărui meci minim 8 jucători de cetăţenie română sau formaţi la nivel naţional.

Preşedintele clubului CFR Cluj, Iuliu Mureşan, care este şi unul dintre reprezentanţii cluburilor de Liga I în CEx al FRF, a atacat această decizie şi a cerut revenirea la vechea formă din regulament, care prevedea că echipele trebuiau să aibă trecuţi 5 români pe foaia de joc.

S-a mai aprobat şi ca Supercupa României, dintre Unirea Urziceni şi CFR Cluj, să se dispute pe 26 iulie, la Bucureşti, stadionul urmând să fie stabilit ulterior.

De asemenea, s-a decis şi ca ediţia 2009-2010 a Cupei României să înceapă pe 15 iulie 2009, faza I, iar finala să se dispute pe 6 iunie 2010.

În plus, Comitetul Executiv al FRF a mai decis ca tehnicienii să nu aibă voie să semneze două contracte, indiferent de funcţie, cu echipe din eşalon similar şi aceeaşi serie în timpul unui sezon competiţional, aprobând astfel propunerea lui Mircea Rădulescu, directorul Şcolii de Antrenori.

"Sunt mulţumit pentru că membrii Comitetului Executiv au aprobat ce am propus eu. Astfel, într-un an competiţional, un antrenor nu poate semna niciun fel de contract şi nici să se angajeze în vreo funcţie la o echipă din acelaşi nivel. Am reuşit să reparăm legea pentru că anul trecut am greşit când nu am precizat asta. Aici a contat şi punctul de vedere al antrenorilor, iar majoritatea dintre ei a decis să se aprobe noua lege", a declarat Mircea Rădulescu pentru agenţia NewsIn.

Astfel, un antrenor care a antrenat în Seria I a ligii secunde poate să pregătească ulterior o formaţia din seria a doua, aşa cum e şi cazul formaţiilor de Liga a III-a.

Rădulescu a precizat că s-a mai hotărât ca funcţia de antrenor să fie incompatibilă cu cea de agent de jucători, aşa cum e cazul lui Ionuţ Chirilă, dar nici să poată fi în acelaşi timp arbitru, aşa cum s-a întâmplat în sezonul trecut cu Ionică Serea, cel care pregătea şi formaţia de ligă a treia, CS Panciu.
Mai multe articole despre:
români CFR FRF jucători Iuliu Mureşan CEX