MENIU

S-a pus în circulaţie linia "Henri Coandă Expres"

Foto: infofer.ro

De miercuri, putem ajunge la aeroportul Otopeni şi cu trenul. Intră în circulaţie "Henri Coandă Expres", care va face legătura între staţia Bucureşti Nord şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

18 trenuri vor asigura în fiecare zi transportul de la Gara de Nord spre Aeroportul Henri Coandă. Acestea vor circula la un interval de o oră, de la ora 5.00 până la ora 23.00. Trenurile folosite pentru această rută sunt de tip Săgeata Albastră, iar călătoria durează 45 de minute.

Biletele care costă şase lei pot fi cumpărate atât din Gara de Nord cât şi de la staţia CFR din aeroport. Studenţii, elevii şi pensionarii au reducere de 50%, iar copiii sub cinci ani pot călători gratuit.

"Trenul pleacă la oră fixă şi ajunge la oră fixă. Siguranţa este garantată şi lipsa ambuteiajelor de pe DN1 este garantată", a spus directorul de marketing CFR Călători, Adrian Vlaicu.

Pentru că nu există cale ferată până la Aeroportul Henri Coandă, trenul opreşte în staţia din Otopeni. De aici călătorii sunt preluaţi de autobuze. 

În doi-trei ani, Bucureştiul ar trebui să aibă şi două şosele de centură. Cea existentă, care ar trebui lărgită la patru benzi şi o nouă şosea de centură care ar trebui să lege cele două autostrăzi, Bucureşti-Piteşti şi Autostrada Soarelui.

Mai multe articole despre:
autostradă aeroport circulaţie Henri Coandă