MENIU

Rusia reduce fondurile pentru armată, dar nu pentru arme şi muniţie

Foto: englishrussia.com

Rusia îşi reduce cheltuielile militare, pe fondul crizei economice, dar această măsură nu va afecta achiziţia de armament şi muniţii noi, a anunţat şeful Statului Major rus, generalul Nikolai Makarov.

"Am revizuit mai multe lucruri", a spus generalul Nikolai Makarov, după o audiere în camera inferioară a Parlamentului, Duma. Deputatul comunist Viktor Iliuhin a afirmat că Guvernul vrea să reducă bugetul pentru armată în anul 2009 cu 15% şi că ministrul apărării, Anatoli Serdiukov, nu a precizat în Dumă ce cheltuieli vor fi reduse.

Ce este sigur este că achiziţia de armament şi muniţie nu va fi afectată. Adresându-se principalilor producători ruşi de arme, miercuri, Putin a spus că reducerile bugetare nu vor afecta achiziţiile planificate pentru anul acesta.

Premierul Vladimir Putin a spus că Rusia intenţionează să cheltuiască peste 111,4 miliarde de dolari în perioada 2009 - 2011 pentru a cumpăra arme noi. Această decizie a părut determinată de conflictul de cinci zile cu Georgia, din august 2008. Operaţiunile împotriva Tbilisiului au arătat că Moscova are în continuare o armată în stil sovietic, cu echipamente învechite, slab coordonată şi cu sisteme de comunicaţii depăşite.

Mai multe articole despre:
Rusia armata muniţie