MENIU

Rusia este mulţumită de noua deschidere dintre America şi Iran

Foto: ruvr.ru

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a declarat că Rusia este încântată de faptul că preşedintele Statelor Unite, Barack Obama şi preşedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, sunt dispuşi să discute pentru a ajunge la o înţelegere.

Rusia a salutat oferta americană de negociere cu Iranul, o iniţiativă care ar putea aduce o contribuţie "mai eficientă pentru rezolvarea problemelor" cu Republica Islamică, a afirmat şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov.

"Credem că Statele Unite pot avea o contribuţie mai eficientă pentru rezolvarea problemelor", a declarat ministrul rus de externe în cursul unei reuniuni cu liderii Uniunii Europene. "Acordăm o atenţie deosebită dorinţei anunţate de administraţia americană pentru a lansa un dialog direct cu Iranul. Suntem convinşi că va ajuta eforturile comune lansate de cele şase" mari puteri angajate în negocieri în dosarul nuclear iranian, a adăugat el.

Preşedintele american, Barack Obama, şi-a exprimat luni speranţa pentru o deschidere "în următoarele luni", între Statele Unite şi Iran, care să permită ca cele două ţări "să se aşeze la o masă, faţă în faţă". La rândul său, preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a declarat marţi că Teheranul este dispus să lanseze un dialog cu Washingtonul, dar de pe picior de egalitate şi bazat pe respect reciproc.