MENIU

Rusia ar putea închiria submarine nucleare Indiei, a declarat preşedintele rus Dmitri Medvedev

Sursa: blogspot.com

Rusia ar putea închiria submarine nucleare Indiei, a declarat preşedintele rus Dmitri Medvedev, în condiţiile în care marina rusă a fost afectată în luna noiembrie de un grav accident produs pe un submarin nuclear.

"Discutăm despre cooperare în ceea ce priveşte închirierea de submarine nucleare", a declarat Medvedev, într-un interviu acordat unor jurnalişti indieni, potrivit Kremlinului.

"Este, de fapt, o zonă de cooperare importantă şi un domeniu de cooperare bilaterală din sfera tehnologiei de vârf", a precizat Medevedev.

Recent, marina rusă s-a confruntat cu cel mai grav accident produs pe un submarin după catrastrofa de pe Kursk, din 2000, care s-a soldat cu moartea a 118 persoane, potrivit AFP. Douăzeci de persoane au murit în luna noiembrie la bordul submarinului nuclear rus Nerpa, după ce au inhalat gazul emis de declanşarea sistemului antiincendiu.

Victimele - trei ofiţeri şi 17 civili - au fost asfixiaţi inhalând freon emis la declanşarea sistemului antiincendiu. Potrivit autorităţilor, însă, niciun incendiu nu izbucnise la bord. Submarinul, a cărui construcţie abia se încheiase, făcea teste în Marea Japoniei şi avea numeroşi ingineri şi tehnicieni la bord.