MENIU

Ruptură în echipa de Cupa Davis: Florin Mergea îl atacă pe Andrei Pavel!

Foto: NewsIn

Florin Mergea iese la atac! Tenismanul spune că nu s-a simţit niciodată dorit în echipa de Cupă Davis a României şi îl acuză pe căpitanul nejucător, Andrei Pavel, că a creat debandată la echipă. El a afirmat că nu va mai juca în echipa de Cupa Davis şi că de acum va juca numai la simplu şi se va pregăti în Canada.

"Niciodată nu m-am simţit dorit la echipa de Cupa Davis a României! Doar cu Japonia am ştiut că voi juca sigur. În rest, întotdeauna am aflat că voi intra în teren cu puţin timp înaintea meciurilor. De exemplu, am aflat că vom evolua contra Ecuadorului tocmai joi. Mă consumam de fiecare dată. Hănescu îşi pregătise echipamentul pentru dublu, credea că va intra el în teren. Era şi e un haos de nedescris. Totul s-a rupt după acel meci. M-aş fi aşteptat să jucăm în partida cu Elveţia, de la Bucureşti, din 2004, după ce am câştigat la Quito. Aşa era normal. N-am jucat eu cu Tecău, ci Pavel cu Trifu. Dacă dorea Andrei, am fi jucat noi, pentru că antrenorii făceau cum zicea el, dar n-a spus nimic", a declarat Mergea pentru Evenimentul Zilei.

Mergea a mai povestit şi că se antrenase două luni pentru meciu cu Rusia, de la Sibiu, însă nu a mai jucat în acel meci. Tenismanul a mai acuzat şi Federaţia Română de Tenis că nu l-a susţinut niciodată, deşi era numărul 1 la simplu, la juniori.

"Mă antrenasem două luni pentru meciul cu Rusia. Eram pregătit sută la sută. Dar, cu o săptămână înainte de partidă, Pavel mi-a zis că nu mai mizează pe dublu şi că îl bagă pe Cruciat în locul meu. Fiind prieten cu Adrian Cruciat, l-am sunat să-l întreb cum se simte înainte de meci. Mi-a zis că a fost trimis şi el acasă! E bătaie de joc, debandadă acolo. Mi-am dat seama că Andrei m-a ocolit, pentru că a vorbit mult prea frumos cu mine. Nici federaţia nu m-a sprijinit. De 15 ani, de când joc la Centrul Naţional, sunt doar trei terenuri de tenis şi o nocturnă. Cei de la federaţie vorbesc mai mult despre fosta conducere, nu se interesează de jucători. Eram numărul 1 la simplu la juniori în lume, dar n-am primit niciun ajutor de la federaţie, nici un wild-card. Nici antrenamente nu poţi face la Centrul Naţional, decât între 10.00 şi 18.00. Mă dădeau afară, pentru că veneau abonaţii sau nu ştiu ce senator. De-acum încolo voi juca doar la simplu şi mă voi pregăti în Canada, fiindcă în România nu sunt condiţii", a mai spus Mergea.
Mai multe articole despre:
Tenis Andrei Pavel acuze Florin Mergea