MENIU

Rugby -Preşedintele RCJ Farul e nemulţumit de decizia FRR şi va face apel la forurile internaţionale

foto: www.netsport.ro

Preşedintele echipei RCJ Farul, Cristian Zgabercea, a declarat luni că este total nemulţumit de decizia Comisiei de Disciplină şi este dispus să meargă în căutarea dreptăţii până la forurile internaţionale, dacă va fi nevoie.

"Este inimaginabil, hilar! Eu am primit 12 etape de suspendare, cea mai mare sancţiune, pentru că am retras echipa de pe teren, iar huliganii au primit doar 7 etape. Asta în timp ce antrenorul secund al lui Dinamo, care m-a înjurat şi mi-a dat cu poarta în cap, n-a primit niciuna. Mergem la Apel, apoi la Federaţia Internaţională şi nu ne lăsăm", a declarat Cristian Zgabercea.

"Trebuie să existe dreptate şi în România. Au fost sancţionaţi de la noi doi oameni. Patru sunt operaţi, mai aveam şi noi doi jucători valizi şi i-au suspendat şi pe ăştia! Este revoltător!", a mai acuzat Zgabercea, care a precizat că gruparea sa va depune plângere penală împotriva jucătorilor echipei Dinamo care i-au bătut pe rugbyştii formaţiei constănţene.

Preşedintele RCJ Farul a înaintat, totodată, o solicitare Federaţiei Române de Rugby, în care cere amânarea partidei cu RCM Timişoara, de miercuri, din Cupa României.

În plus, Farul a cerut deschiderea unei perioade de transferuri pentru a putea achiziţiona jucători care să-i poată înlocui pe cei accidentaţi la partida de sâmbătă.     

Partida Dinamo - Farul Constanţa, din cadrul ultimei etape a sezonului regulat, a fost întreruptă, sâmbătă, în minutul 6, la scorul de 3-0 în favoarea bucureştenilor, după ce oficialii grupării constănţene au decis retragerea echipei de pe teren din cauza violenţelor dintre jucători. În urma incidentelor, nouă sportivi au fost răniţi grav şi transportaţi la spital: şase de la Farul Constanţa şi trei de la Dinamo Bucureşti.

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Rugby a dictat luni 81 de etape suspendare şi a dat amenzi în valoare de 9.200 de lei, după bătaia iscată la meciul Dinamo-Farul.
Mai multe articole despre:
Dinamo Cupa României rugby Farul Constanţa