MENIU

Rudele unui bebeluş care s-a născut cu claviculă ruptă, acuză medicii de neglijenţă

Foto: RTV

Rudele unei proaspete mămici acuză medicii de la spitalul din Câmpina că, la naştere, le-au distrus sănătatea nepotului. Oamenii sunt decişi să meargă până-n pânzele albe după ce micuţul abia a fost salvat de la moarte de cadrele medicale de la Maternitatea din Ploieşti, unde a fost transferat, în stare gravă.

Elena Vlaicu de 21 de ani, a născut pe 20 martie, la Maternitatea din Câmpina. Nu s-a putut bucura prea mult de venirea pe lume a primului ei copil. Micuţul s-a născut cu clavicula ruptă. "A avut mânuţa pe cap, aşa a venit, şi atunci s-a produs această fractură de claviculă, dublă circulară de cordon", a declarat doctorul Mihaela Tudor de la Maternitatea din Câmpina.

La nici două zile de la naştere, micuţul a fost transferat mai mult mort decât viu la Maternitatea din Ploieşti. "A ajuns în stare gravă cu insuficienţă respiratorie, cu sindrom neurologic hipoton, are şi o ruptură de claviculă şi cu o fosă biparietală septică", a explicat doctorul Cristina Erhan de la Maternitatea din Ploieşti.

Rudele micuţului au spus că de vină pentru starea în care se află bebeluşul sunt medicii de la Câmpina care, înainte de naştere, nu au făcut nicio ecografie.

Starea micuţului este acum stabilă însă va fi trimis la o clinică de specialitate din Capitală pentru investigaţii medicale amănunţite.

Mai multe articole despre:
spital maternitate bebeluş medic Câmpina ecografie