MENIU

Roşca Stănescu: Depun plângere penală în legătură cu înregistrarea audio

Foto: wordpress.com

Sorin Roşca Stănescu intenţionează să facă plângere penală în legătură cu înregistrarea audio publicată de ziarul "Curentul". "Îl dau în judecată pe Videanu pentru că a spus că l-am şantajat", a spus, la Realitatea TV, jurnalistul.

"În cursul acestei săptămâni, dacă nu luni, cu siguranţă, voi face plângere penală în legatură cu înregistrarea ilegală. Întrucât domnul Videanu m-a acuzat, la Realitatea TV, că l-am şantajat, îl dau în judecată pentru această afirmaţie. Pe site-ul meu voi face şi demonstraţia cum l-am şantajat eu pe domnul Videanu şi vă asigur că va fi elocventă pentru că este o demonstraţie video-audio şi o stenogramă. Este o înregistrare autorizată de domnul Videanu, după cum va reieşi din înregistrare", a spus jurnalistul.

Roşca Stănescu a mai spus că îl va da "sigur" în judecată. "Eu m-am consultat deja cu avocaţii mei, spre deosebire de dumnealui", a declarat, la Realitatea TV, Roşca Stănescu.

Cât priveşte înregistrările, jurnalistul spune că are o bănuială, însă nu are dovezi.

"M-am consultat şi eu cu tot felul de persoane. Bănuiala mea este că nu putea fi realizată această înregistrare decât cu aparatură purtată pe corp de domnul Macovei", a acuzat jurnalistul.

continuă seria înregistrărilor audio în care sunt implicaţi direct sau indirect jurnaliştii Sorin Roşca Stănescu, Bogdan Chirieac şi şeful Agenţiei Naţionale de Integritate, Cătălin Macovei.

Sursa înregistrărilor primite de ziarul apropiat PD-L continuă să rămână un mister.

Discuţia dintre Chirieac şi Macovei este ulterioară celei desfăşurate în clubul El Capitano, de pe malul Lacului Snagov, şi se axează în jurul presupuselor documente compromiţătoare pe care Sorin Roşca Stănescu le-ar putea obţine despre Macovei.

În schimbul lor, potrivit lui Chirieac, Roşca Stănescu vrea ca ANI să avanseze cu dosarele lui Berceanu şi Videanu.

Ascultă interviul