MENIU

RoNewMedia 3.0 - About social networking

Foto: www.trainfortopdollar.com
Dragoş Stanca, managing director F5 divizia de new media a grupului Realitatea-Caţavencu

La RoNewMedia 3.0, participanţii au discutat despre cum se obţine profit de pe urma comunităţilor de dating, problemele şi tendinţele în reţelele de dating.

Pascal Viguie: Datingul nu este despre a găsi prieteni. Datingul este despre a-ţi găsi parteneri sexuali.

"Datingul nu este despre a găsi prieteni. Datingul este despre a-ţi găsi parteneri sexuali. Exista trei tipuri de interes: relaţii long-term (fie parteneri stabili, dar nu pentru toată viaţa, fie găsirea lui Mr./Mrs. Potrivit), relaţii short-term, sau one-time sex only. Match.com e exemplul cel mai bun internaţional. Alte siteuri sunt be2.com, adultfriendfinder.com (care are conţinut explicit), meeting.fr (care s-a dovedit a fi mai mult pentru short-term şi acum încearcă o rebranduire spre long-term). Chiar dacă eşti numărul unu, trebuie să rămâi concentrat pe evoluţia siteului tău prin optimizarea proceselor. Eu cred că online datingul va creşte din ce în ce mai mult. Trebuie luat în calcul ca şi pe internet o persoana are reputaţie" crede Pascal Viguie - fondator 321auto.com şi presedinte KanKan.sk & Ladiva.pl.


Dan Boabeş: Principalele probleme cu care se confruntă reţelele de dating

Principalele probleme cu care se confruntă reţelele de dating aşa cum le vede Dan Boabeş, Director General, Simplus: lipsa încrederii în profile, lipsa încrederii în sistemele de plată, disproporţii mari între numărul utilizatorilor de sex feminin şi cei de sex masculin, neîncredere în modul de tratare a datelor personale.

"Site-urile free vor domina piaţa în viitor, de asemenea site-urile din ce în ce mai nişate devin tot mai atractive" mai spune Boabeş.


Călin Fusu: Cum se întamplă social networkingul? Primul lucru pe care-l faci este să-ţi creezi o identitate, un brand.

"Apoi incepi sa cauti alte persoane. Vezi cine este celalalt, ce scoala a facut, ce interese are. Urmatorul pas este sa-ti cauti prieteni. Asta se poate face dupa sex, locatie, studii, ocupatie, orice criterii. Rezultatul este ca-ti aduni o tona de prieteni" crede Călin Fusu (Neogen).

"Ce face un brand? Îşi construieşte un profil, poate să-şi facă un grup de discuţii, să-şi prezinte produsele. Poţi să stai live să discuţi cu utilizatorii pe site, aşa cum face Orange. Mie mi se pare un mare curaj să faci asta. Construirea încrederii în branduri durează. Ele sunt ca nişte persoane şi ele trebuie să comunice ca nişte persoane. La online dating taxezi comunicarea între prieteni, la social networking o generezi. La dating cumperi trafic, la social networking creezi trafic prin utilizatori" a mai apreciat Fusu.

Dan Boabes: Încrederea în profile şi în sistemul de plată reprezintă cele mai mari probleme

"Să discutăm despre probleme. Cea clasică e încrederea în profile. Dacă văd o fată simpatică, nu cred neapărat că e chiar poza ei originală. Altă problema este cea financiară. Dacă mă pun să plătesc, ce primesc? Exista şi probleme organizatorice, precum relevanţa şi vechimea profilelor, existenţa unor informaţii relevante. Cum am rezolvat noi problema încrederii? Am realizat profile filmate, videouri inserate în profilele de pe site. Totodată, am inserat posibilităţi de comunicare off-online - voce. Da, pot să aud ce voce are celălalt. Avem modalităţi de localizare a celuilalt, pot să văd în ce oraş este celălat cu adevărat" spune Dan Boabeş (Simplus).

"Încrederea în sistemul de plată este o problemă. Plata se poate face prin card sau prin sms. Primesc confirmări? Ce fac dacă nu funcţionează? Ei bine, exista sisteme non-stop în spatele sistemelor de plată. O altă întrebare: este plata pe care o fac balansată cu ce primesc? După modalităţile de încasare, exista site-uri libere (care încasează din publicitate) şi site-uri premium (care la noi în Romania nu prea există pentru că nu se prea poate plăti cu cardul). Oricum, estimam 2 milioane euro/an - piaţa de online dating în România" a adaugat Boabeş.

Previzuni

"Ca tendinţă, noi credem că site-urile free vor domina piaţa pentru că au un content mai bogat. Totodată, se vor diversifica site-urile de nişă, chiar şi dacă au acelaşi proprietar. Pot să apară asistenţi virtuali. Exista multe info pe internet despre un profil. Ele pot fi obţinute prin crawlere sau operatori umani" crede Boabeş.

"Eu cred că online datingul va creşte din ce în ce mai mult. Trebuie luat în calcul că şi pe internet o persoană are reputaţie" sustine Pascal Viguie.

Mai multe articole despre:
online Călin Fusu RoNewMedia 3.0 Dan Boabeş dating