MENIU

Romii din Turda au împletit un coş de nuiele, demn de Cartea Recordurilor

Foto: Realitatea Tv
Meşterii au făcut un coş din nuiele de 9 metri înălţime şi 18 metri lungime

1 milion de pâini sau 350 de tone de porumb. Atât ar încăpea într-un coş de nuiele împletit special pentru Cartea Recordurilor. Un grup de meşteşugari a realizat un coş din nuiele uriaş, de 9 metri înălţime şi 18 metri lungime.

Specialiştii de la Cartea Recordurilor vor spune în câteva săptămâni dacă meşteşugarii români au reuşit să facă cel mai mare coş de nuiele din lume.

În ultimii doi ani, participanţii de la Festivalul din Turda au reuşit să doboare recordul mondial la categoria cea mai mare funie de ceapă. În lipsa unei recolte bogate, anul acesta, organizatorii au făcut o propunere asortată crizei economice - un coş uriaş, dar gol.

Coşul a fost realizat de către o familie de meşteri romi. Cei 16 oameni au muncit timp de nouă zile să termine coşul uriaş.

La eveniment a participat şi Alteta Sa Regală, principesa Margareta sub al cărei patronaj se desfăşoară, an de an, festivalul din Turda."Foarte talentaţi sunt şi sper că va rămâne mult timp în acest loc şi că va fi un spaţiu de expozitie", a spus Principesa Margareta. În câteva săptămâni romii vor afla dacă vor fi sau nu în Cartea Recordurilor.


Mai multe articole despre:
festival record Cartea Recordurilor romi Turda uriaş coş