MENIU

Romeo şi Julieta, doi adolescenţi răpuşi de iubire

Foto: amolife.com

Poate cea mai faimoasă poveste de iubire a tuturor timpurilor, Romeo şi Julieta sunt doi tineri dintr-o operă tragică, scrisă de William Shakespeare.

Romeo şi Julieta fac parte din două familii rivale, Montague şi Capulet. Romeo o vede pe Julieta la o petrecere la castelul Capuletilor unde reuşeşte să vorbescă cu ea şi chiar să o sărute. Mai târziu, într-o faimoasă scenă sub balconul Julietei, Romeo îi mărturiseşte dragostea sa. Pentru că familiile lor nu le-ar fi permis să fie împreună, Romeo şi Julieta sunt cununaţi în secret de părintele Lorenzo, cu complicitatea doicii fetei.

Evenimentele iau o turnură tragică atunci când Romeo îl ucide pe Tybalt, vărul Julietei, în urma unei confruntări ce are loc într-o piaţă publică. Familia Capulet decide că Romeo trebuie să fie pedepsit pentru fapta sa.

În acelaşi timp, părinţii Julietei decid că fiica lor trebuie să se căsătorească cu Paris. Doica fetei încearcă să o înduplece să-l ia de soţ pe Paris, pentru că Romeo va muri cu siguranţă drept pedeapsă pentru uciderea lui Tybalt.

Julieta merge la părintele Lorenzo pentru a-i cere sfatul, iar acesta îi spune să accepte să se căsătorească cu Paris, dar să bea în ziua nunţii o licoare dată de el, care va da impresia că este moartă. Julieta procedează întocmai şi este găsită de doică zăcând în pat şi înmormântată în cavoul familiei la scurt timp.

Aflând de moartea iubitei lui, Romeo cumpără o sticluţă de otravă şi merge la mormântul Julietei. Părintele Lorenzo încearcă, între timp, să-i dea de veste lui Romeo că totul a fost o înscenare, însă ajunge prea târziu. Trezindu-se, Julieta îl vede pe Romeo mort lângă ea şi se sinucide cu pumnalul iubitului ei.

După moartea tinerilor, cele două familii se împacă, fiind convinşi că ura dintre ei a dus la moartea celor doi îndrăgostiţi.