MENIU

Românii se pot înscrie la loteria vizelor SUA începând de vineri

Foto: timpul.md

Înscrierile la loteria vizelor SUA, program care pune la dispoziţia persoanelor care îndeplinesc "cerinţele simple, dar stricte de calificare" vize de şedere permanentă în Statele Unite, încep de vineri şi se încheie la 30 noiembrie, anunţă Ambasada SUA la Bucureşti.

Înregistrarile pentru programul Diversity Visa (DV) 2011 - numit şi "Loteria Vizelor" - trebuie transmise electronic începând de vineri, 2 octombrie 2009, ora 19.00, ora României. Solicitanţii pot accesa formularul electronic la adresa www.dvlottery.state.gov, iar data-limită de transmitere este 30 noiembrie, ora 19.00.

"Solicitanţii sunt încurajaţi să nu aştepte ultima săptămână a perioadei de înregistrare pentru a aplica. Cererea foarte mare poate conduce la întârzieri. Nicio înregistrare nu va fi acceptată după orele 19:00, ora României, în ziua de 30 noiembrie 2009", atrage atenţia Ambasada Statelor Unite în România.

Cerinţele de calificare presupun, potrivit Ambasadei, ca solicitantul să îndeplinească atât condiţia originii, adica să fie născut într-o ţară care participă la program, cât şi criteriul educaţional. Astfel, acesta trebuie să fie absolvent de liceu, cu diploma de bacalaureat sau în ultimii cinci ani să fi lucrat cel puţin doi ani într-o meserie care se afla în zona de lucru patru a Departamentului Muncii al SUA.

"Aplicanţii vor fi selecţionaţi aleatoriu de un calculator, din toate formularele de înregistrare care se califică. Cei selecţionaţi vor fi înştiinţaţi prin poştă în perioada mai - iulie 2010 şi vor primi instrucţiuni ulterioare, inclusiv informaţii asupra taxelor legate de imigrarea în Statele Unite. Persoanele neselecţionate nu vor primi nicio înştiinţare. Dacă primiţi un e-mail care vă anunţă că sunteţi selecţionat, luaţi aminte că acel mesaj nu este legitim", subliniază Ambasada.

Vizele sunt distribuite pe şase regiuni geografice, cu un număr mai mare de vize acordat regiunilor cu o rată de imigrare mai redusă. Nu se acordă vize ţărilor care în ultimii cinci ani au trimis mai mult de 50.000 de imigranţi către SUA, iar România se află şi în acest an printre ţările participante la program.

Mai multe articole despre:
SUA imigranţi vize ambasadă