MENIU

Românii mai au puţin timp pentru a beneficia de dobânzi foarte mari din partea băncilor

Foto: puppetgov.com

S-au dus vremurile în care un simplu depozit bancar mai consistent oferea liniştea zilei de mâine. Profiturile de peste 17% la economiile în lei sunt de domeniul trecutului. Puteţi prinde însă ultimul tren al câştigurilor din dobânzi pentru că mai sunt încă unele bănci care nu şi-au scos din ofertă depozitele cu dobânzi uriaşe.

Alpha bank, Millenium Bank sau Carpatica sunt doar câteva din instituţiile financiare care nu s-au grăbit să taie la sânge dobânzile la depozite. Aşa se face că orice client mai poate încă obţine un câştig frumuşel de până în 16% dacă vrea şi mai ales dacă are ce să economisească.

Cine mai aşteaptă nu va mai găsi astfel de oferte peste puţin timp. De altfel dobânzile la depozite au început să crească puternic din luna octombrie 2008 pentru că băncile au avut nevoie de banii populatiei in contextul scumpirii altor surse de finanţare. Cei mai câştigaţi au fost cei care au depus lei în bancă în luna februarie, cînd, conform BNR, dobânzile au fost cele mai ridicate, de 16,78%.

În iunie şi mai ales în iulie vor scădea puternic dobânzile la depozite pe măsură ce se va face din ce în ce mai simţită în piaţă decizia Băncii Naţionale de a reduce dobânda de referinţă. Dar cine ar fi stat oricum să pună bani la bancă în plin sezon estival când mai toate veniturile sunt sacrificate pentru relaxarea din concediu.

Mai multe articole despre:
venituri bănci bani dobânzi depozite