MENIU

Românii din Italia au comemorat doi ani de la moartea Giovannei Reggiani

Foto: repubblica.it

Românii din Italia au comemorat doi ani de la evenimentul care a schimbat dramatic imaginea conaţionalilor noştri din Peninsulă. Uciderea Giovannei Reggiani de către Romulus Mailat. Partidul Românilor din Italia împreună cu reprezentanţii mai multor asociaţii au depus o coroană de flori la staţia de metrou, locul unde s-a produs crima.

Giancarlo Germani, preşedintele Partidului Identitatea Românească, a explicat: "Are o semnificaţie creştinească, sufletească. Pentru noi e foarte important că suntem aici". La comemorare a participat şi o delegaţie a Primăriei Sectorului 20 al capitalei italiene.

Pentru omuciderea Giovannei Reggiani, românul de etnie romă, Nicolae Romulus Mailat, a fost condamnat la închisoare pe viaţă. După doi ani, situaţia din zona Tor de Quinto s-a modificat substanţial.

Pentru românii din Italia această comemorare constituie şi un prilej de a aminti de problemele pe care românii încă le au aici în Italia: "Trebuie să facem ceva împotriva xenofobiei, împotriva româno-fobiei. Sunt mulţi români care sunt călcaţi în picioare". Românii din Italia intenţionează să comemoreze în fiecare an, pe 2 noiembrie, moartea Giovanei regiani.
Mai multe articole despre:
moarte români comemorare Romulus Mailat