MENIU

Românii cred că UE şi guvernul pot gestiona cel mai bine efectele crizei

Foto: newschannel.ro

Acordarea de sprijin pentru IMM şi investiţiile în infrastructură sunt principalele măsuri pe care Uniunea Europeană trebuie să le ia pentru a gestiona criza economică. Este opinia celor mai mulţi români, potrivit unui eurobarometru realizat la cererea Comisiei Europene, sub coordonarea TNS Opinion&Social. Sondajul mai arată că cei mai mulţi români cred că Uniunea Europeană şi guvernul sunt instituţiile care pot gestiona cel mai eficient consecinţele crizei.

Aproape 30% dintre români cred că Uniunea Europeană s-ar putea ocupa cel mai eficient de gestionarea consecinţelor crizei economice, în timp ce 24% cred că Guvernul este instituţia care poate face acest lucru cel mai bine. 32% dintre cei intervievaţi consideră că principala măsură pe care Uniunea Europeană ar trebui să o ia pentru a ajuta oamenii să depăşească criza e acordarea de sprijin IMM-urilor.

Pe locul II ar fi investiţiile în infrastructură, iar pe locul III investiţiile în educaţie şi cercetare, precum şi sprijinirea marilor companii.

Pentru români, Uniunea Europeană înseamnă în primul rând libertatea de a călători, studia şi lucra oriunde între graniţele ei. Aşa cred aproape jumătate dintre români. Pentru 39% dintre intervievaţi UE mai înseamnă democraţie, iar 29% asociază Uniunea Europeană cu prosperitatea economică.

Pentru România, sondajul a fost realizat în perioada 12 - 28 iunie 2009 pe baza unui eşantion reprezentativ la nivel naţional de 1012 persoane şi o marja de eroare de plus minus 3,1%.

Mai multe articole despre:
încredere criză