Românii au încredere în instituţiile nebancare de la care obţin împrumuturi, în ciuda dobânzilor foarte mari
Dacă banca vă refuză un împrumut, nu înseamnă neapărat că veţi rămâne fără bani. Sunt instituţii financiare care îi acceptă pe cei refuzaţi de bănci. E drept, la un preţ corespunzător!
Dacă vreţi să împrumutaţi 1.000 de lei pentru şase luni, o bancă vă cere dobânzi între 14% şi 25%. Veţi plăti între 64 şi 293 de lei, în funcţie de condiţiile fiecărei bănci. În cazul în care funcţionarii de la bancă vă refuză, puteţi suna la instituţii nebancare.
Fără dureri de cap, angajaţii acestora vin acasă şi aprobă rapid dosarul de credit. Toată această atenţie este însă plătită scump. Dobânda este dublă faţă de cea de la bancă, se plăteşte săptămânal, iar creditul se acordă pe durată limitată, de până la 18 luni. În acest caz, veţi plăti în plus faţă de suma împrumutată între 300 şi 500 de lei.
În ciuda condiţiilor dure, împrumuturile "uşoare" se bucură de încrederea românilor. Un studiu făcut în nouă ţări din Uniunea Europeană arată că suntem cei mai fideli consumatori ai împrumuturilor nebancare. Mai mult, 88% dintre cei care au luat astfel bani sunt foarte mulţumiţi.