MENIU

România va colabora cu SUA pentru a stabili viitorul trupelor române în Irak

Foto: wikipedia.org

România se va colabora cu Statele Unite şi cu ceilalţi parteneri pentru a stabili modul de acţiune în teatrele de operaţiuni şi viitoarea prezenţă românească în Irak, inclusiv din punct de vedere numeric, a declarat ministrul de Externe Cristian Diaconescu.

"Atât în ceea ce priveşte teatrele de operaţiuni, cât şi perspectivele modului în care România se va implica, ne vom coordona cu partenerul american, dar şi cu ceilalţi parteneri, pe baza mandatului ONU sau a mandatului NATO, urmând ca, împreună, să stabilim viitoarea prezenţă românească şi în ce măsură, din punct de vedere numeric, aceasta poate fi crescută sau diminuată", a declarat ministrul Cristian Diaconescu.

Diaconescu a evidenţiat că partea americană a apreciat în mod deosebit eforturile României în Afganistan şi Irak, considerând că România a reacţionat în această perioadă "ca un membru responsabil al comunităţii internaţionale, care ştie să-şi asume responsabilităţi şi să facă sacrificii pentru a contribui la pacea şi securitatea internaţională".

Secretarul de stat Hillary Clinton a mulţumit, de asemenea, pentru decizia României de a găzdui exerciţii militare comune cu forţele americane, a reamintit Diaconescu.

Mai multe articole despre:
Irak război România SUA români militari