MENIU

România şi Rusia reprezintă surse de îngrijorare pentru Societe Generale

Foto: bloombiz.ro

Doar două ţări est-europene, România şi Rusia, sunt o sursă de îngrijorare pentru grupul bancar Societe Generale, în condiţiile în care circa 5,8% din creditele grupului sunt acordate în aceste ţări, consideră analiştii de la Morgan Stanley, relatează publicaţia financiară Les Echos.

În raportul publicat luni, Morgan Stanley a menţinut recomandarea de acumulare pe titlurile Societe Generale, chiar dacă şi-a revizuit în scădere preţul ţintă, de la 42 de euro la 35,70 euro, după ce a coborât estimările privind câştigurile nete cu 6% pentru 2009 şi cu 17% pentru 2010.

Deprecierea recentă a acţiunilor băncii, determinată de îngrijorările privitoare la expunerea pe Europa de Est, pare exagerată pentru analiştii de la Morgan Stanley, care spun că acţiunile grupului francez sunt mult subevaluate şi oferă chiar un potenţial de creştere cu 80% comparativ cu preţul ţintă. 

Pe de altă parte, piaţa este îngrijorată excesiv de menţinerea fondurilor proprii, potrivit Morgan Stanley, care estimează că diversitatea grupului bancar îi permite, în cel mai rău caz, păstrarea unei rate de solvabilitate peste 6%. 

Morgan Stanley anticipa anterior o revigorare rapidă, în V, a activităţii grupului francez până în 2010, însă estimează acum o redresare mai lentă a activităţilor grupului. 

Grupul Societe Generale este prezent în România prin BRD-Groupe Societe Generale, a doua bancă de pe piaţa românească după reţea şi active.