MENIU

România a devenit subiect pentru televiziunea arabă Al Jazeera

Foto: nazret.com
Reportajul este intitulat "România şi recesiunea: presiuni politice, economice şi sociale"

România a devenit subiect pentru televiziunea Al Jazeera! Jurnaliştii televiziunii din Qatar au vizitat Bucureştiul şi au aflat că românii nu iau măsuri radicale decât atunci când simt că le ajunge cuţitul la os.

Jurnaliştii de la Al Jazeera au văzut de toate, mai puţin oficialităţi de prim rang. Nu au fost primiţi nici la Cotroceni, nici la Palatul Victoria, deşi au făcut cereri oficiale pentru interviuri. Oamenii sunt interesaţi de situaţia economică din România, în plină criză globală. S-au documentat pe teren şi au stat de vorbă cu mai mulţi analişti, dar au mers şi la concertul Madonnei.

Reportajul intitulat "România şi recesiunea: presiuni politice, economice şi sociale" începe cu un protest al poliţiştilor, nemulţumiţi de tăierea sporurilor şi de reducerea posturilor. Un subiect bun pentru doi reporteri renumiţi, mai ales pentru reportaje de război: Alan Fisher şi David Chater. Chater a fost surprins de faptul că, deşi afectaţi de criza economică, românii nu se dau în lături să cheltuiască sume importante pentru simple mofturi, cum ar fi... concertul Madonnei.