MENIU

Roman Polanski aşteaptă în închisoare decizia ministrului elveţian al Justiţiei

Roman Polanski aflat în detenţie în Elveţia, nu va accepta extrădarea în SUA

Ministrul elveţian al Justiţiei urmează să stabilească dacă se va opune sau nu eliberării pe cauţiune a cineastului Roman Polanski. Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al ministerului, Folco Galli.

\"În următoarele 10 zile, ministerul va decide repede dacă va face recurs la decizia Tribunalului penal Federal\", a subliniat Galli. Deocamdată ieşirea din închisoare a regizorului nu este posibilă: \"Dacă ministerul decide să nu facă recurs, eliberarea lui Polanski nu poate avea loc înainte de a fi plătită cauţiunea şi asigurarea rezidenţei, cu o brăţară electronică\", potrivit purtătorului de cuvânt al ministerului.

Sora vitrega a lui Roman Polanski, actriţa Mathilde Seigner, a spus că preşedintele Nicolas Sarkozy \"l-a susţinut mult\" pe cineast: \"Nu voi merge până acolo încât să spun că graţie preşedintelui Roman a fost eliberat. Dar el a fost super. Preşedintele a fost foarte eficient\".

Tribunalul penal federal din Elveţia a decis, miercuri, eliberarea regizorului Roman Polanski.

Roman Polanski a fost arestat pe 26 septembrie, la Zurich, unde urma să participe la Festivalul de Film pentru a primi un premiu pentru întreaga carieră, cu un mandat de reţinere american pentru fapte petrecute în 1977, în SUA, şi se află  în detenţie provizorie, în aşteptarea extrădării.

Samantha Geimer, adolescenta cu care Roman Polanski a întreţinut relaţii sexuale ilegale în 1977, este azi o mamă de 45 de ani, care a cerut justiţiei americane să abandoneze procedurile împotriva cineastului, pentru că acest capitol din viaţa sa este încheiat.