MENIU

Roberta Anastase: Propunerea preşedintelui dă şansa Parlamentului să se reformeze

Foto: NewsIn
Roberta Anastase: "Gestul preşedintelui nu face decât să pună în practică o solicitare pe care de ani de zile o au românii".

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat că, "propunerea şefului statului este susţinută de PD-L şi că trecerea la parlament unicameral oferă şansa Legislativului din România de a se reforma şi a recâştiga încrederea cetăţenilor".

Anastase a precizat că va înainta secretarului general al Camerei scrisoarea preşedintelui privind organizarea unui referendum naţional pe tema parlamentului unicameral, urmând ca aceasta să fie înscrisă pe ordinea de zi a conducerilor reunite ale Parlamentului, apoi dezbătută în plen.

Pe de altă parte, democrat-liberala a declarat că susţine, alături de PD-L, propunerea şefului statului, care se regăseşte şi în programul de guvernare. "Gestul preşedintelui nu face decât să pună în practică o solicitare pe care de ani de zile o au românii. Sunt convinsă că se va confirma referendumul, am credinţa că, prin acest gest, Parlamentului României i se oferă o şansă de a se reforma şi de a recâştiga cetăţenilor", a spus Anastase. Ea a adăugat că a promis alegătorilor din colegiul său că se va "lupta ca parlamentul să devină unul unicameral", iar aceştia i-au solicitat deseori să susţină acest proiect.

Preşedintele Traian Băsescu propune organizarea unui referendum, la data alegerilor prezidenţiale, pentru a consulta populaţia în legătură cu reducerea Parlamentului la o singură cameră, care să aibă maximum 300 de parlamentari.