MENIU

Rio Ferdinand: "Beckham este mai bun ca niciodată"

Foto: www.sportm.ro

Rio Ferdinand afirmă că Beckham a dovedit odată pentru totdeauna că îşi merită pe deplin statutul de vedetă, după prestaţiile sale.

Fostul căpitan David Beckham va ajunge în această seară la a 108-a selecţie în tricoul Angliei, în meciul împotriva Spaniei, la Sevilla. Beckham îl va ajunge astfel din urmă pe marele Bobby Moore care deţine recordul naţional al selecţiilor.

Gurile rele condamnă stilul de viaţă strălucitor al lui Beckham şi cred că este prea mult pentru Beckham să fie comparat cu Moore.

Ferdinand a crescut la West Ham, în umbra lui Moore. Managerul de atunci, Harry Redknapp, i-a amintit mereu de calităţile lui Moore. Dar Rio, care a câştigat primul său titlu când Beckham era la Manchester United, simte că internaţionalul englez şi-a câştigat pe drept locul în istoria fotbalului englez alături de legenda lui West Ham.

"Nu înţeleg de ce oamenii se ceartă în privinţa egalării recordului de către Beckham. Acest lucru se întâmplă doar din cauză că e Becks, un subiect de bârfă. Pentru că a devenit o mare personalitate în lumea divertismentului, brusc oamenii cred că nu o merită deoarece nu e dedicat în totalitate fotbalului", a declarat Ferdinand.

"Becks nu ar fi putut să joace pentru Manchester United sau Real Madrid şi apoi să ajungă la AC Milan, şi să devină integralist după doar câteva luni, dacă ar fi fost interesat mai mult să fie pe catwalk, aşa cum susţine lumea. Are multă determinare, iar oamenii care nu-l cunosc nu au de unde să ştie. Nu ajungi să joci la AC Milan fără tragere de inimă. Trebuie să te ridici la anumite standarde dacă vrei să ajungi un învingător. Aşa este Beckham", a adăugat Rio Ferdinand.

"A avut urcuşuri şi coborâşuri de-a lungul carierei, dar a reuşit întotdeuna să treacă peste toate obstacolele care i-au apărut în cale. Cine are o sută de selecţii trebuie să fie un jucător bun. A lucrat cu cinci sau şase manageri de fotbal şi toţi l-au ales, deci trebuie să fi făcut ceva bine", a mai spus Ferdinand.

"Bobby Moore va rămâne unic. Este un simbol pentru fotbalul englez. El a câştigat Cupa Mondială, singurul care a reuşit asta pentru Anglia. Dar faptul că Becks a depăşit recordul lui Moore nu diminuează ceea ce a realizat Bobby Moore pentru englezi. Beckham este un jucător de top, care a înscris goluri importante la echipele de club şi în tricoul naţionalei. A făcut multe lucruri fantastice în cariera sa, dar viaţa sa extra fotbal este atât de mediatizată încât familia este în centrul atenţiei şi pe loc secund ceea ce face în teren", a afirmat Rio.

Rio Ferdinand crede că venirea lui Beckham la AC Milan i-a înviorat cariera.

Deocamdată Beckham se mai ceartă cu cei de la LA Galaxy pentru că vrea să rămână la AC Milan, unde este împrumutat până pe 9 martie.