MENIU

Ridzi: Noi nu am achiziţionat materiale promoţionale, ci un tip de evenimente

Foto: NewsIn
Ridzi: Potrivit contractului semnat cu firma Artisan, ministerul a achiziţionat un eveniment, nu materialele promoţionale

Ministrul Monica Iacob Ridzi a declarat miercuri că nu are cunoştinţă despre numărul materialelor promoţionale folosite de "Ziua Tineretului", pentru că acest aspect a intrat în atribuţiile firmei contractate de MTS, dar că va face un calcul pe baza proceselor verbale de primire din fiecare judeţ.

Ridzi a susţinut că, potrivit contractului semnat cu firma Artisan, ministerul a achiziţionat un eveniment, nu materialele promoţionale, acestea fiind atribuţia şi interesul firmei, care trebuia să atragă cât mai mulţi tineri la acest eveniment. 

"Noi nu am achiziţionat materiale promoţionale, ci un tip de evenimente ce presupune să realizezi şi astfel de materiale: tricouri, şepci, pixuri, baloane, brelocuri, afişe, pliante şi bannere. Dacă le-am fi achiziţionat pe acestea, era alt tip de contract. Interesul firmelor era să producă cât mai multe materiale pentru a atrage tineri", a declarat ministrul.

Democrat-liberala nu a putut răspunde câte materiale promoţionale au fost folosite sau suma plătită pentru acestea, însă a precizat că poate informa Comisia în privinţa numărului de materiale care au fost trimise în fiecare judeţ.

"O să pun pe cineva să facă un calcul, avem procesele verbale prin care fiecare director din Direcţiile judeţene a semnat că a primit aceste materiale. Cele mai multe materiale au fost împărţite în Costineşti, pe 1 şi 2 mai, şi în Bucureşti pe 2 mai. Toate au fost transmise prin intermediul unei firme de curierat în fiecare judeţ. Nu noi am impus un număr de materiale" a afirmat Ridzi.

Ministrul a informat Comisia că a existat o colaborare reglementată în scris între firmă, Directia generala programe proiect din MTS şi toate direcţiile judeţene pentru organizarea evenimentelor.