Rezultatul necropsiei a arătat că bărbatul mort pe holurile Spitalului Judeţean Slatina suferise un infarct. Conducerea spitalului a fost demisă
Bărbatul mort pe holurile Spitalului Judeţean Slatina suferise un infarct. Acesta este rezultatul necropsiei efectuate de medicii legişti. În urma controalelor efectuate de Ministerul Sănătăţii la Spitalul Judeţean Slatina ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a decis demiterea conducerii spitalului.
În urma controalelor efectuate de Ministerul Sănătăţii la Spitalul Judeţean Slatina ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a decis eliberarea din funcţie a directorului executiv a Direcţiei de sănătate publică Olt, a managerului spitalului, a directorului medical al spitalului, a medicului şef UPU, a medicului de la Secția de boli interne, a medicului care a examinat pacientul, dr. Cornel Fulga şi a asistentei șefe de tură. De asemenea, ministrul a decis sanctionarea disciplinară a medicului de garda, din Secţia de boli cronice și a asistentelor din Unitate de Primiri Urgențe, cu reducerea salariului cu 10% pe timp de 3 luni.
Nici unul dintre cei audiaţi nu şi-a recunoscut vina, dar asistenta de pe ambulanţă s-a purtat exemplar cu pacientul, a adăugat Ministrul Sănătăţii.
Medicii de la Spitalul din Slatina au găsit diverse explicaţii pentru moartea bătrânului. În plus, şi-au pasat responsabilitatea de la unul la altul. Cei care se scuză spun că nu au făcut decât să respecte legea: nu l-au internat imediat pe bătrân pentru că au trebuit să verifice dacă are asigurare medicală.
Ministrul Sănătății a dispus ca raportul de control și actele anexe să fie înaintate către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Slatina.
De asemenea, Unitatea de primiri Urgențe a Spitalului Slatina va funcționa sub coordonarea UPU Craiova, astfel încât să existe personal suficient care să asigure urgențele în județul Olt.
Un bolnav de 62 de ani care a fost plimbat aproape patru ore între secţiile Spitalului Judeţean Slatina a murit, joi, fără ca vreun medic să îi acorde tratamentul necesar.
Însoţit de asistenta de la ambulanţă, un bărbatul a adus la secţia de Urgenţe, la Boli Cronice, la Interne şi înapoi la Urgenţă. La un sfert de oră după ce asistenta l-a lăsat în grija medicilor de la spital, bărbatul şi-a dat sufletul înainte ca cineva să îşi facă timp şi pentru el.
"N-au vrut să-l interneze prima dată pentru că nu era asigurat medical, am făcut rost prin fax de asigurare, apoi nu l-au internat pentru că nu era urgenţă medicală", a declarat asistenta medicală, Mihaela Ioniţă.
Medicul care era de gardă la urgenţe nu a vrut să stea de vorbă cu jurnaliştii. Potrivit protocolului între Serviciul de Ambulanţă şi Unitatea de primire Urgenţă, pacienţii ar trebui preluaţi de medici în cel mult 15 minute.