MENIU

Rezultatele partidelor amicale de luni ale echipelor din Liga I

Foto: NewsIn

FC Braşov şi Poli Iaşi au disputat luni partide amicale în cantonamentele din stăinătate. FC Braşov a remizat cu formaţia sud-coreeană FC Busan, scor 0-0, în timp ce gruparea lui Cristiano Bergodi a învins echipa bulgară Slavia Sofia, scor 2-0. O altă echipă din Liga I, FC Argeş, s-a impus tot în faţa unei grupări bulgare, Lokomotiv Sofia, scor 4-3. Dinamo a scos doar un egal, 2-2, în partida amicală cu ruşii de la Amkar Perm.

FC Braşov-FC Busan 0-0, într-un amical disputat în Turcia

FC Braşov a remizat, luni, cu formaţia sud-coreeană FC Busan, scor 0-0, în primul amical jucat de elevii lui Răzvan Lucescu în cadrul cantonamentului din Antalya.

Tehnicianul Răzvan Lucescu a început meciul cu următoarea echipă: Coman - Voicu, N. Constantin, B. Niculae, Ezequias - M. Roman, Paulo Adriano, Măldărăşanu, Senin - Sburlea, R. Surdu.

Atacantul Romeo Surdu a fost eliminat în minutul 61, dar, potrivit protocolului, el a fost înlocuit de un alt jucător, Mugurel Dedu. Şi un jucător de la echipa adversă a fost eliminat, Sung Yoo, care a primit roşu în minutul 89.

FC Braşov-FC Kaisar 0-0, în cel de-al doilea amical disputat luni de gruparea de sub Tâmpa

În cel de-al doilea meci amical jucat luni de elevii lui Răzvan Lucescu, în cadrul cantonamentului din Antalya, după cel cu FC Busan, gruparea braşoveană a încheiat cu acelaşi rezultat, 0-0, partida cu FC Kaisar.

Antrenorul Răzvan Lucescu a folosit în acest meci următoarea formaţie: Stelea - Emil Popa, Abrudan, Oroş, Cr. Ionescu - Buga, Mateiu, Ilyes (Benga 60), Cristescu - Hadnagy, Dedu.

Braşovenii s-ar fi putut impune în ultimul minut al meciului, dar Dedu a ratat o ocazie mare de gol. Juniorul Emil Popa (16 ani) a debutat în acest meci în prima echipă a Braşovului.

Jucătorul Maldakaraev, de la Kaisar, a fost eliminat în minutul 75 pentru un fault dur, însă, potrivit protocolului, el a putut fi înlocuit.

FC Braşov va juca ultimul amical din acest stagiu pe 18 februarie, cu FC Taraz (Kazahstan), după care gruparea de sub Tâmpa va reveni în ţară, pe data de 20 februarie.

Poli Iaşi–Slavia Sofia 2-0, în ultimul meci al ieşenilor în cantonamentul din Antalya

Formaţia pregătită de Cristiano Bergodi a învins echipa bulgară Slavia Sofia, scor 2-0, în ultimul amical în cantonamentul din Antalya, meci în care atacantul împrumutat de la Dinamo, Andrei Cristea, a înscris din nou pentru gruparea din Copou.

Golurile au fost marcate de Andrei Cristea (25) şi Cristi Munteanu (29).

Antrenorul Cristiano Bergodi a utilizat următoarea formulă: Marc - Buta, Adrian Ilie, Cr. Munteanu, Pecnik - Viveiros, Bersnjak, Gavatorta, Leandro - Pălimaru, Andrei Cristea. După pauză au mai evoluat: Pleşca, Oprea, Milea, Jovanovic, Apetroaie, Todescato, Straton.

Ieşenii au susţinut şase meciuri amicale în turneul din Antalya, obţinând patru victorii, o remiză şi o înfrângere: cu Andizhan (Uzbekistan) 2-0, cu Banska Bystrica (Slovacia) 0-1, cu Mika Ashtzarak (Armenia) 2-0, cu Arka Gdinya (Polonia) 2-2, cu Pirin Blagoevgrad (Bulgaria) 2-0 şi cu Slavia Sofia (Bulgaria) 2-0.

FC Argeş-Lokomotiv Sofia 4-3, într-un meci amical disputat în Cipru

Echipa antrenată de Ionuţ Badea a trecut, luni, de gruparea bulgară Lokomotiv Sofia, scor 4-3, într-un meci amical disputat în cadrul cantonamentului din Cipru.

Golurile formaţiei piteştene au fost marcate de Voiculeţ (12), Năstăsie (32, 56) şi Voicu, la toate reuşitele mijlocaşul Iulian Tameş fiind coautor.

Antrenorul Ionuţ Badea a folosit următoarea formulă: Boşneag - M. Stan, Bălaşa (Cazan 55), Lăcustă (Diţă 65), Poenaru - Voicu, Tameş, V. Stan, Năstăsie - Kamara (Dulcea 70), Voiculeţ.

Tehnicianul argeşenilor nu a putut conta pe Bazzi, care este suspect de o fractură la un deget al piciorului drept, şi pe Cristian Tănase, care are probleme la inghinali.

Aceasta a fost cea de-a doua partidă amicală a lui FC Argeş în cadrul turneului de pregătire din Cipru, în primul meci piteştenii terminând la egalitate, scor 2-2, cu polonezii de la Gornik Zabrze. Următorul joc va avea loc miercuri, împotriva formaţiei FC Ethnikos Achanas.


Dinamo-Amkar Perm 2-2, într-un meci amical disputat în Turcia

Formaţia pregătită de Mircea Rednic a remizat, în Antalya, scor 2-2, cu echipa rusă Amkar Perm, consemnând astfel primul meci amical din această iarnă pe care nu reuşeşte să îl câştige.

Golurile au fost înscrise de Dănciulescu (6), Mitea (45), respectiv Cherencikov (12), la o greşeală a lui Lobonţ, şi Peev (81).

Mircea Rednic a început cu următorul "11": Lobonţ (Matache 46) - Homei (Melinte 46), Moţi, Izvoranu, Diabate (Muşat 46) - Torje (Zicu 65), Boştină (Ad. Cristea 46), Mitea (L. Goian 46) - Dănciulescu - Miranda (Scarlatache 70), Niculescu (M. Niculae 46).

În partida cu Amker Perm, mijlocaşul Nicolae Mitea e punctat a cincea oară pentru Dinamo în cantonamentele din această iarnă.

Din minutul 42, adversarii dinamoviştilor au evoluat în inferioritate numerică, Novakovic fiind eliminat după două cartonaşe galbene.

După ce a lipsit la meciul cu Randers, internaţionalul Gabriel Tamaş nu a fost reţinut în lot nici pentru acest amical, fundaşul fiind trimis pe o perioadă nedeterminată la echipa a doua de Mircea Rednic deoarece a consumat băuturi alcoolice în cantonament. Anunţat titular în acest amical, mijlocaşul Ousmane N'Doye este aproape refăcut după accidentarea suferită acum trei săptămâni, însă nu a fost folosit de tehnicianul dinamovist, la fel ca şi Papa Malick, acesta nefiind încă pus la punct cu pregătirea fizică. Un alt jucător accidentat care nu a evoluat în această partidă este mijlocaşul angolez Ze Kalanga.

După ce în partida precedentă cu Randers, Mircea Rednic l-a preferat ca rezervă a lui Lobonţ pe Emilian Dolha, de data aceasta rezerva portarului echipei naţionale a fost Florin Matache.

Adversara dinamoviştilor a încheiat sezonul trecut pe locul 4 în campionatul Rusiei. Aceasta a evoluat în urmă cu 12 zile într-un amical cu Universitatea Craiova, în care s-a impus cu scorul de 2-0.

Până acum, Dinamo a obţinut următoarele rezultate în cadrul celor două cantonamente ale iernii: 5-2 cu Sturm Graz (Austria), 2-0 cu Banik Ostrava (Cehia), 2-1 cu FK Teplie (Cehia), 1-0 cu NK Osijek (Croaţia), 6-0 cu FK Zeta (Muntenegru) şi 1-0 cu FC Randers (Danemarca).

Formaţia din Ştefan cel Mare va disputa astăzi şi miercuri următoarele jocuri de verificare, atunci când va întâlni pe Slavia Sarajevo (Bosnia), de la ora 15:00, respectiv Dnepr (Ucraina), de la ora 17:30.

Mai multe articole despre:
Liga I rezultate amicale echipe