MENIU

Revoluţia din oraşul tău, Tîrgu-Mureş: Revoluţionarul Constantin Truţă nu crede că va reuşi să-şi recupereze drepturile

Există şi revoluţionari care au fost atinşi de rafala de gloanţe, dar au supravieţuit.
Şase oameni au murit, doborâţi de gloanţe. Alţii au fost bătuţi, închişi de securitate şi anchetaţi.

Şase oameni au murit, doborâţi de gloanţe. Alţii au fost bătuţi, închişi de securitate şi anchetaţi. Există şi revoluţionari care au fost atinşi de rafala de gloanţe, dar au supravieţuit. Aceştia din păcate continuă şi acum să plătescă preţul libertăţii.

Constantin Truţă avea doar 21 de ani, atunci când a izbucnit revoluţia. Era muncitor şi făcea parte din garda patriotică a întreprinderii. În prima zi a revoluţiei, i s-a pus o armă în mână şi a fost trimis să apere instituţiile statului de terorişti. A refuzat, spunând că nu ştie să mânuiască armele şi a plecat spre casă. Ajuns în centrul oraşului s-a alăturat coloanei de manifestanţi şi a început să strige lozinci anticomuniste.

\"Au început să tragă câteva focuri în aer şi pe urmă au început să tragă direct spre noi. Atunci m-am aruncat jos, la pământ, am simţit o pişcătură şi atunci am simţit că am fost lovit\", îşi aminteşte Constantin Truţă.

A fost dus imediat la spital. A stat 14 zile pe patul de spital şi 90 de zile în concediu medical. Urma să se pensioneze de boală, dar a considerat că este prea tânăr, aşa că a continuat să muncească. Când a vrut să se pensioneze i s-a refuzat acest drept. După multe insistenţe a reuşit, dar nici până acum nu şi-a primit toate drepturile băneşti, care i se cuvin.

Nici acum nu ştie cine a tras în el. Nu mai are în posesie nici măcar glonţul, care i-a distrus sănătatea. Vroia să-l păstreze, dar i-a fost solicitat pentru expertize. I se pare totuşi suspect faptul că glonţul are o provenienţă necunoscută.

Revoluţionarul Constantin Truţă nu crede că va reuşi să-şi recupereze drepturile. Nu mai are încredere în instituţii şi nici în cei responsabili de aflarea adevărului. Glonţul tras asupra lui i-a afectat viaţa şi spune că birocraţia şi corupţia instituţiilor l-au dezamăgit.

Mai multe articole despre:
libertate revoluţia română revoluţionar glonţ