MENIU

Revoltă în localitatea vasluiană Soleşti, din cauza unei bucăţi de pământ

Foto: RTV

Revoltă în localitatea vasluiană Soleşti, din cauza unei bucăţi de pământ. Scandalul a pornit după ce un agent economic care are în administrare barajul Soleşti a ocupat abuziv terenul din jurul lacului, pe care păşteau vitele din sat şi a interzis accesul în zonă. Cine îndrăzneşte să pună piciorul pe acolo, este luat în primire de paznicii angajaţi de administratorul barajului. Asta în condiţiile în care islazul aparţine comunităţii.

Localnicii deţin acte de proprietate de-a lungul barajului Soleşti, însă, de comun acord au decis ca terenul să rămână al comunităţii şi să fie folosit ca păşune pentru animale.

Zona a fost însă împrejmuită de administratorul lacului, care intenţionează să ridice o construcţie acolo. Oamenii au spus că au încercat să discute cu el, dar au fost întâmpinaţi de fiecare dată de către paznici. Oamenii au cerut ca pământul ocupat abuziv să fie redat comunităţii căreia îi aparţine.

Primăria a recunoscut că administratorul barajului nu are niciun act care să îi permită ocuparea păşunii şi ridicarea unei construcţii.

Omul de afaceri a fost somat ca în termen de 30 de zile să elibereze terenul şi să oprească lucrările de construcţie în zonă. Termenul a expirat fără să se întâmple nimic, aşa că primăria a intentat un proces.
Mai multe articole despre:
scandal primărie pământ lac teren baraj comunitate