MENIU

Revista Presei: Partidele transmit semnale politice pozitive noului preşedinte al PNL

Foto: tintapnl.com

Venirea lui Crin Antonescu la şefia PNL este comentată pe larg de presa de astăzi. Jurnaliştii analizează poziţia celor două partide aflate la gurvernare faţă de noul preşedinte al PNL.

Pesediştii salută alegerea lui Antonescu, pedeliştii strâmbă din nas, titrează Cotidianul. Jurnaliştii scriu că laudele primite de Crin Antonescu din partea liderilor social democraţi arată că aceştia par mai încântaţi de noua conducere a PNL decât democrat-liberalii. O parte din liderii PDL l-au atacat încă din prima zi pe noul şef liberal, mai scriu jurnaliştii.

Poziţia pesediştilor faţă de Crin Antonescu este prezentată şi de preşedintele de onoare al partidului, Ion Iliescu, într-un interviu acordat ziarului Gândul. "E inteligent, are un discurs agreabil şi e un om decent. Pe Crin Antonescu mi l-aş fi dorit în PSD, pentru că eu îl văd mai aproape de social-democraţie", a spus Ion Iliescu.

Acelaşi subiect este analizat şi de Gardianul. Ziariştii scriu că liderii PSD, PD-L şi UDMR nu s-au ferit să transmită semnale politice pozitive noului preşedinte al PNL, Crin Antonescu.

Evenimentul Zilei titrează: Antonescu scapă de oamenii lui Tăriceanu. Jurnaliştii comentează faptul că după marginalizarea la Congres a susţinătorilor fostului premier, locurile eligibile pentru europarlamentare ar urma să le revină adepţilor noului şef al liberalilor.