MENIU

Retrogradarea lui FC Argeş în urma scandalului arbitrilor corupţi ar putea schimba clasamentul Ligii I

Foto: NewsIn

Retrogradarea celor de la FC Argeş în urma scandalului arbitrilor corupţi ar putea avea implicaţii majore în clasamentul Ligii I!

Regulamentul spune că în cazul în care FC Argeş va fi retrogradată, rezultatele în meciurile disputate de piteşteni până în momentul eventualei decizii vor rămâne cele stabilite pe teren. În schimb, echipele care nu vor fi apucat să întâlnească trupa lui Cornel Penescu vor câştiga meciurile la masa verde cu scorul de 3-0!

În lupta pentru titlu, Dinamo şi CFR Cluj ar beneficia în urma unei astfel de sancţiuni! Unirea Urziceni a pierdut două puncte la Piteşti, unde a reuşit doar o remiză albă!

Implicaţiile ar fi mai mari în lupta pentru retrogradare: Farul, Gaz Metan Mediaş şi Poli Iaşi ar avea o şansă în plus să rămână şi la anul în Liga I, locul 15 în clasament urmând a deveni unul al salvării! Iaşiul şi Farul ar obţine trei puncte nesperate la masa verde, în timp ce nou-promovata din Mediaş a pierdut deja două puncte în retur cu FC Argeş: 2-2 pe teren propriu!

Chiar dacă are probleme mult mai mari pe cap, patronul Cornel Penescu se gândeşte la echipă şi în arest. Într-un interviu acordat cotidianului ProSport, patronul piteştean a declarat că se aşteaptă ca FC Argeş să treacă prin momente grele în 2009, dar va rămâne în prima ligă.

Reporter: - Credeţi că, în situaţia asta, reprezentaţi un pericol pentru FC Argeş?
Penescu: - Echipa are nevoie de mulţi bani, iar în situaţia de acum va fi foarte greu s-o ajut.

Reporter: - Vă este teamă de retrogradare?
Penescu: - Nu cred că vom avea probleme să ne salvăm, stăm „binişor” în clasament. 

Mai multe articole despre:
Liga I DNA FC Argeş arbitri retrogradare Cornel Penescu