MENIU

Reţelele de socializare au semnat primul acord pentru protecţia copiilor pe Internet

Foto: Facebook

Facebook, Google şi Yahoo sunt câteva dintre companiile care au semnat, marţi primul acord European pentru protejarea minorilor utilizatori ai reţelelor de socializare, scrie presa britanică.

Semnarea acordului a avut loc cu ocazia celebrării Zilei internaţionale a siguranţei pe Internet, organizată de Comisia Europeană ca un mijloc de auto-reglementare pentru principalii jucători din online.

Acordul este o urmare a cererilor adresate industriei online de secretarul de stat britanic pentru cultură, media şi sport, pentru a se asigura că există suficiente măsuri de siguranţă, în special în ce priveşte copii, în catalogat de acesta ca fiind complet lipsit de legi.

Site-urile reţelelor de socializare atrag 41,7 milioane de utilizatori în Europa, iar specialiştii se aşteaptă ca numărul lor să se dubleze până în 2012.

"Reţelele de socializare au un potenţial enorm de a se dezvolta în Europa. Ele pot să ajute la dezvoltarea economiilor şi să facă mai interactivă societatea în care trăim  - atât timp cât copii pot avea încredere şi pot rămâne în siguranţă atunci când îşi fac noi prieteni şi împărtăşesc detalii din viaţa personală pe internet", a spus Comisarul European pentru Telecomunicaţii, Viviane Reding.

Succesul acordului, va consta, potrivit lui Reding, în stoparea cazurilor de hărţuire a minorilor prin intermediul site-urilor sau a mesajelor de tip SMS, precum şi a cazurilor de abuzuri sexuale din partea utilizatorilor care îşi falsifică identitatea.

Reprezentanţii reţelelor de socializare au promis crearea unui sistem facil de raportare a cazurilor de abuz, prin apăsarea unui buton, dar şi luarea unor măsuri pentru asigurarea confidenţialităţii datelor, în special pentru utilizatorii cu vârsta sub 18 ani.
Mai multe articole despre:
internet google acord yahoo Facebook